intervju za amerikance

Kylian Mbappe otkrio je tko je zapravo najveći 'krivac' što nije iz PSG-a preselio u Real Madrid

06.09.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Sjajni francuski nogometaš, 23-godišnji Kylian Mbappe, koji je ovog ljeta trebao biti glavna priča Realovog prelaznog roka, na kraju je ipak odlučio ostati u PSG-u, čime je navukao bijes svih kojima je Kraljevski klub pri srcu

Možda je ovo bilo najkompliciranije ljeto u Mbappéovom sportskom životu. Njegovo nepotpisivanje za Real Madrid i iznenađujuće produženje ugovora s PSG-om doveli su ga na naslovnice svih sportskih tiskovina. U intervjuu koji je dao za 'New York Times', francuski napadač iskreno je pričao o svojoj odluci, Macronovom utjecaju na nju i razmišlja li jednog dana zaigrati u bijelom dresu madridskog kluba.

'Nikad ne znaš što će se dogoditi', pojasnio je Mbappé postoji li mogućnost potpisa za Real, a onda je dodao još nešto 'romantičnije'.

'Nikada nisam bio tamo, ali čini mi se da je to moj dom. Ili nešto slično domu'.

Kad se činilo da će ove sezone preseliti na Santiago Bernabeu i postati ljubimac Realovih navijača, osim silnog bogatstva katarskih vlasnika, za pregovaračkim stolom pojavio se još jedan 'igrač' francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji ga je vrlo konkretno zamolio da ne napušta PSG... zasad.

'Nikada nisam zamišljao da ću s predsjednikom razgovarati o svojoj budućnosti, o budućnosti svoje karijere, tako da je to ludo, stvarno ludo', rekao je Mbappé. I nastavio: 'Rekao mi je: 'Želim da ostaneš. Ne želim da sada odeš. Jako si važan za Francusku'.

Macron je u tom razgovoru također jasno dao do znanja da će Mbappé jednog dana igrati za Madrid i rekao mu:

'Imaš vremena otići, i zato možeš ostati još neko vrijeme u Parizu'.

Odgovorio sam mu 'Naravno', a onda je i priznao: 'Kada vam predsjednik to kaže, to se sluša'.