nesretni var

Smiješno; dvije minute pregledavali snimku, a onda donijeli krivu odluku

28.02.2018 u 22:28

Bionic
Reading

Tottenham i Rochdale morali su igrati uzvartnu utakmicu u FA Cupu jer prvi međusobni ogled završio je bez pobjednika 2:2

Već uoči utakmice dalo se naslutiti da će to biti neobična večer. Jer London je zabijelio od snijega, zbog čega je bila upitna i sama utakmica.

Ipak, uspjeli su organizatori pripremiti teren za utakimicu, u kojoj je jasno bilo tko je favorit.

Međutim, dozu bijesa na sebe je navukao sudac Tierney koji je u 25. minuti nepotrebno tražio pomoć videotehnlogije odnosno VAR-a.

Jer on je dobro procijenio da je start Donea nad Trippierom, ako je uopće bio za prekršaj, počeo izvan 16-erca. Igrači su bez pardona prihvatili njegovu odluku, namjestili se u živi zid i čekali izvođenje slobodnog udarca.

U međuvremenu, a to je trajalo gotovo dvije minute, zbog čega su stigli i zvižduci promrzle publike na Wembleyju, uz pomoć videotehnologije pregledavana je snimka te je sucu dojavljeno da pokaže na bijelu točku.

Uz brojne proteste gostujućih igrača.

Loptu je na bijelu točku namijestio Koreanac Son, zaletio se, ali i zastao no pogodio je mrežu. Ipak, sudac ni ovog puta nije mogao bez 'savjetnika', te je pogodak poništio te Sonu pokazao žuti karton.

Na kraju je Tottenhak upisao sigurnu pobjedu, ali sve će ostati u sjeni ovih savjeta glavnom sucu dvoboja.