ZALUDIO NAVIJAČE

Slovensko čudo od djeteta: Potez kojim je podsjetio na Dražena i Magica

04.02.2017 u 12:47

Bionic
Reading

Slovenski košarkaš Luka Dončić za mjesec dana će napuniti 18 godina, a već je postao zvijezda madridskog Reala. U gostima kod Baskonije izveo je potez kojim je natjerao i domaće navijače na ovacije...

Europa već dugo nije imala ovako nadarenog playmakera, za 17-godišnjeg Slovenca Luku Dončića već sad se otimaju svi NBA klubovi, a on nastavlja oduševljavati na košarkaškim parketima diljem Europe. Tako je u Euroligi, na gostovanju Reala kod Baskonije izveo potez koji nije viđen već godinama, a svojom je vještinom i lucidnošću podsjetio na Dražena Petrovića Magica Johnsona.

Real kao predstavnik 'krune' i vlasti iz glavnog španjolskog grada nije dobrodošao u Baskiji, posebno je 'vruće' gostovanje u Vitoriji, gdje su igrači 'kraljevskog kluba' sretni ako prođu samo sa salvama zvižduka. Sada je Real u 21. kolu Eurolige slavio 79:71, a Dončić je natjerao domaće navijače da se nakon njegovog poteza ustanu i isprate ga gromoglasnim pljeskom.

Autor: YouTube

Njegova je majstorija zaludila košarkaške zaljubljenike, a on je za 25 minuta na terenu zabio 16 koševa uz devet skokova i šest asistencija. Klinac koji je već s 13 godina iz ljubljanske Olimpije otišao u Real danas je visok 201 centimetar i definitivno je jedan od najnadarenijih europskih košarkaša koji će vrlo brzo put NBA lige.