KORAK UNATRAG

Slovenska sportska javnost u nevjerici zbog onog što im se dogodilo na rukometnom SP-u: Raspad sustava...

04.12.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Na SP-u za rukometašice u Japanu Slovenija je doživjela bolan poraz od Angole koji bi je mogao koštati prolaska u drugi krug

Za razliku od naših rukometašica koje nisu izborile svjetsku završnici, našim susjedama je to uspjelo, a cilj je bio prolazak u drugi krug koji će izboriti prve tri od šest reprezentacija iz svake skupine.

Slovenke su u prvom kolu iznenadile Nizozemke 32:26 pa upisale očekivan poraz od Norveške (36:20), da bi u trećem kolu kiksale u susretu s Angolom, i to kako, izgubile su 33:24 i tako napravile veliki korak natrag prema prolasku skupine.

Slovenski mediji pišu o ružnom porazu, da njihove cure lakše igraju protiv favorita nego kada one imaju tu ulogu, raspadu sustava, da je trener Angole Morten Soubak dobro pronašao slabe točke Slovenije...

'Utakmicu smo počeli iznimno nervozno, nismo iskoristili neke sjajne prilike. Oorganizacija igre je bila poražavajuća, nismo se držali dogovora. Pritisak meča učinio je svoje, jer bi bili gotovo drugi u skupini da smo pobijedili. Sada moramo dobiti utakmice s Kubom i Srbijom', rekao je trener Slovenki Uroš Bregar.

  • +4
SP za rukometašice 2019., Angola - Nizozemska Izvor: EPA / Autor: HIROSHI YAMAMURA