nije smio voditi rudeš?

Slovenci se raspisali o Bišćanu: Nema dozvolu ni za vođenje drugoligaša!?

17.06.2017 u 10:38

Bionic
Reading

Nakon što je Igor Bišćan preuzeo klupu ljubanske Olimpije, slovenski Dnevnik raspisao o tome kako nema izdanu licenciju od Uefe s kojom može voditi prvoligaše i drugoligaše, što znači da nije smio niti voditi Rudeš prošle sezone...

Slovenci tvrde da Bišćan posjeduje tek Uefinu A-licenciju koja omogućuje vođenje klubova u seniorskoj konkurenciji tek od treće lige na niže, što bi značilo da nije smio voditi niti drugoligaš Rudeš prošle sezone kojeg je uveo u MAXtv Prvu ligu.

Da bi mogao voditi klub u prvoj ligi ili europskim kupovima Bišćanu je potrebna Uefina PRO-licencija, no Vatroslav Mihačić spomenuti slovenski list uvjerava da je to samo pitanje formalnosti.

'Bišćanu fali još samo završni ispit kojeg priprema zajedno sa svojim mentorom. Diplomu bi mogao dobiti u roku od deset dana,' izjavio je ravnatelj Nogometne akademije Hrvatskoga nogometnog saveza.

Olimpija koja je u zadnje dvije godine pod predsjednikom Mandarićem promijenila čak sedam trenera oglasila se kratkim odgovorom u kojem potvrđuje da Bišćan još nema potrebnu dozvolu, ali mogao bi ju dobiti u kratkom roku. A sporno vođenje Rudeša brzo će se zaboraviti...