KRIVO JE MORE

Slovenac Luka Dončić sve zaprepastio priznanjem o svom izgledu, a to itekako ima veze s Hrvatskom: Opustio sam se, možda i previše

09.12.2021 u 10:25

Bionic
Reading

Mladi Slovenac Luka Dončić, koji od dolaska u NBA ligu slovi kao jedan od najboljih igrača na svijetu, ove sezone ne izgleda tako moćno. No jedan od razloga je i višak kilograma, čega je itekako svjestan

Iako Dallas u nekim utakmicama jako dobro izgleda, činjenica jest kako nakon 24 utakmice u sezoni već imaju 12 poraza, a 22-godišnji Luka Dončić već je zbog ozljeda koljena i gležnja propustio nekoliko njih. Jedan od razloga za to što Dončić nije tako dominantan (prosjek 25 koševa, osam asistencija i sedam skokova) popriličan je višak kilograma koji je itekako vidljiv.

Prema informacijama američkih novinara, Dončić se pojavio na trening kampu s nekih 117 kilograma, što je gotovo 15 kilograma više nego što je njegova idealna težina. No ono što mnoge brine jest činjenica da od rujna do početka listopada, kada se pojavio s viškom kilograma, gotovo nije smršavio.

'Ljudi stalno pričaju o tome, ali eto… imao sam dugo ljeto i malo sam se više opustio. Možda i previše… Nisam se baš brinuo o sebi', kazao je Dončić te je zaprepastio novinare svojim iskrenim priznanjem.

Treba reći da je Dončić zaista imao jako napornu sezonu, a nastupao je za Sloveniju i na Olimpijskim igrama u Tokiju te je prije toga igrao teške olimpijske kvalifikacije na turniru u Litvi i briljirao. Jako puno utakmica tijekom ljeta…

'Igrao sam na Olimpijskim igrama, a nakon toga uzeo sam tri tjedna slobodno i opustio sam se i previše. Vraćam se polako', dodao je Dončić, a odmor većinom provodi u Hrvatskoj, u mjestu Punat na otoku Krku.

Uostalom, tijekom ljeta u tom malom mjestu njegov automobil Lamborghini Urus Mansory, čija je vrijednost oko 400 tisuća dolara, izazvao je veliku pažnju.

Prije dolaska na Krk Dončić je u Ljubljani, u koju je stigao i vlasnik Mavericksa Mark Cuban, potpisao novi petogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima vrijedan čak 207 milijuna dolara.

Očito se u mjestu Punat baš dobro opustio i uživao u svim hrvatskim delicijama. A realno, odmor mu je itekako trebao.

Treneru Dallasa Jasonu Kiddu to uopće ne predstavlja problem. Iako je jasno da je Dallas zbog čestih poraza u problemu, jer u ovom trenutku nisu u play-off društvu.

'Znate, on je jednostavno takav. Otkad sam stigao na klupu Dallasa, on tako izgleda i takvog ga poznajem', kratko je rekao Kidd.

Činjenica jest da Dončić nije tako moćan kao prošle dvije sezone, kada je bio u konkurenciji za MVP-a lige, a analitičari su uočili da mu je učinak u posljednjim četvrtinama – kada se lomi utakmica – lošiji nego ikada. Neki čak kažu da je puno sporiji nego prošle sezone. Barem zasad...

No nema sumnje da će Dončić brzo biti u top formi i da će se Dallas brzo vratiti pobjedama. Uostalom, i sam Dončić je toga svjestan.