Prošlo ispod radara

Slovenac Luka Dončić izvedbom kakva se rijetko viđa ušao u društvo Kobea Bryanta i Michaela Jordana; evo što mu je uspjelo

03.05.2022 u 11:58

Bionic
Reading

Luka Dončić i njegov Dallas poraženi su u prvoj utakmici konferencijskog polufinala na gostovanju kod Phoenixa. No, ipak je utakmica dobila posebno mjesto jer je Slovenac ušao u društvo velikana

Luka Dončić briljirao je s učinkom od 45 koševa, 12 skokova i osam asistencija, ali nije bilo dovoljno. Deandre Ayton, Devin Booker i društvo bili su bolji.

No, Dončić je ovom utakmicom i učinkom kakav se rijetko viđa za igrača od svega 23 godine ispisao povijest NBA lige, a morao je trpjeti i podle udarce.

Jedan se dogodio u drugoj četvrtini kada ga je Jae Crowder udario nogom u nezgodno mjesto. Najbizarnije od svega jest kako se to dogodilo dok je Crowder šutirao tricu, a Dončić ga pokušao blokirati. Crowder je zamahnuo nogom (čini se namjerno), a Dončić je s bolnom grimasom pao na parket.

No, usprkos porazu Dončić je odigao utakmicu kakva se rijetko viđa, a to je nekako prošlo ispod radara. Naime, je do ove utakmice Kobe Bryant (2001.) bio jedini igrač u NBA povijesti mlađi od 23 godine koji je uspio ostvariti učinak od minimalno 45 koševa i 10 skokova u play-off utakmici, dovoljno govori kavu je utakmicu odigrao Dončić.

Dodajmo tome kako Dončić trenutačno u play-off karijeri sada ima prosjek od 33,4 koša čime se izjednačio s najvećim igračem svih vremena – Michaelom Jordanom.

Druga utakmica serije na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu (4.00 sata, Arensport), a domaćin je ponovno Phoenix.