NAJBOLJA UTAKMICA

Slovenac Dončić oborio LeBronov rekord; ovo još nikome u NBA povijesti nije uspjelo!

28.01.2019 u 09:57

Bionic
Reading

Slovenac Luka Dončić, koji će 28. veljače proslaviti 20. rođendan, još jednom je ispisao povijest NBA lige

Na utakmici protiv Toronto Raptorsa, u kojoj su Dallas Mavericksi poraženi kod kuće 120:123 u dramatičnoj završnici, 19-godišnji Luka Dončić ostvario je triple-double učinak od 35 koševa, 12 skokova i 10 asistencija.

>>> Mladi Hrvat Zubac odigrao najbolju utakmicu u NBA karijeri; kakva demonstracija moći!

'Meni bi draže bilo da smo pobijedili. Ostvariti triple double je svakako velika stvar, ali meni su draže pobjede', kazao je nakon svoje najbolje utakmice u NBA karijeri Slovenac koji je zaludio ljubitelje NBA košarke širom svijeta.

Dončić je tako postao prvi tinejdžer u povijesti NBA lige koji je ostvario dva triple-double učinaka, a usput je postavio još jedan rekord. Naime, postao je prvi tinejdžer u NBA povijesti koji je ostvario triple-double s minimalno 30 ubačenih koševa te je oborio rekord koji je dosad držao LeBron James kojem je nešto slično uspjelo kada je imao 20 godina i 100 dana.

Statističari su uz sve navedeno izvukli i podatak kako je Luka Dončić postao tek sedmi rookie u NBA povijesti, ligi koja postoji 72 godine, koji je u svojoj prvoj sezoni ostvario triple-double s minimalno 30 ubačenih koševa. Prije njega to su uspjeli Stephen Curry i Hall of Fame igrači kao što su Jason Kidd, Michael Jordan, Oscar Robertson, Jerry West i Elgin Baylor.

Podsjetimo kako je Dončić prema glasovima navijača bio drugi, odmah ima LeBrona Jamesa, a hoće li zaigrati na All-Star utakmici ovsi o trenerima koji biraju sedam rezervnih igrača.