uefa bira čelnike

Slovenac Čeferin ostaje na funkciji; novi mandat dobio i Davor Šuker

07.02.2019 u 13:51

Bionic
Reading

Slovenac Aleksander Čeferin u četvrtak je dobio novi četverogodišnji mandat na čelu Europskog nogometnog saveza (UEFA), on je na Izbornom kongresu u Rimu dobio jednoglasnu podršku izaslanika svih 55 članica UEFA-e. Nešto kasnije objavljeno je kako je i predsjednik HNS-a Davor Šuker dobio novi četverogodišnji mandat u Izvršnom odboru UEFA-e

Čeferinom reizbor bio je očekivan s obzirom da je bio jedini kandidat.

Osim što je Slovenac Aleksander Čeferin dobio novi četverogodišnji mandat na čelu Uefe nešto kasnije je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker dobio novi četverogodišnji mandat u Izvršnom odboru Europskog nogometnog saveza (UEFA) na izbornom Kongresu UEFA-e u Rimu u četvrtak.

Za Šukera je glasovalo 47 od 55 izaslanika zemalja članica UEFA-e.

Uz Šukera u IO UEFA-e su izabrani Sandor Csanyi (Mađarska), Armand Duka (Albanija), Fernando Gomes (Portugal), Jesper Moller Christensen (Danska), Andrij Pavelko (Ukrajina), Luis Rubiales (Španjolska) i Florence Hardouin (Francuska).

'Zahvaljujem svim europskim savezima koji su mi pružili tako veliku podršku i izrazili povjerenje ponovnim izborom u Izvršni odbor UEFA-e. Drago mi je što su prepoznali moj rad u protekle četiri godine i ponosan sam što kao UEFA-in dužnosnik mogu pomagati nogometu', izjavio je Šuker koji je čestitao i Aleksanderu Čeferinu na ponovnom izboru za predsjednika UEFA-e.

Istovremeno, čestitam Aleksandru na izboru za predsjednika, nastavit ćemo u sljedećem razdoblju štititi i razvijati europski nogomet na svim razinama".

Osim Šukera, u HNS-ovu izaslanstvu bili su izvršni direktor Damir Vrbanović i voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja u HNS-u Ivančica Sudac.

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX