pokisli iz osijeka

Slovački izbornik jednom riječju rekao je što misli o Hrvatskoj, ali i otkrio kakav je bio plan njegove momčadi u utakmici protiv svjetskih doprvaka

12.10.2021 u 08:51

Bionic
Reading

Hrvatska i Slovačka u Osijeku su u ponedjeljak odigrale 2:2 i osvojile po bod, što je rezultat koji ne zadovoljava ni jedne ni druge. Doduše, Hrvatska i Zlatko Dalić još uvijek imaju sve u svojim rukama dok su Slovačka i Štefan Tarkovič ostali i bez teoretskih izgleda za plasman na SP u Kataru sljedeće godine

Kišni Osijek bio je domaćin dvoboju 8. kola skupine H kvalifikacijskog ogleda između Hrvatske i Slovačke.

No iako je Domagoj Vida krenuo od prve minute, tradicija pobjeđivanja kada je on u sastavu i na stadionu na kojem je krenuo u ozbiljnu nogometnu priču ipak je prekinuta.

Hrvatska je osvojila tek bod, ali što je najvažnije, još uvijek drži sve u svojim rukama i, neovisna o drugima, može s prvog mjesta do završnog turnira u Kataru sljedeće godine.

Dalićeva je momčad tek na trenutke bila zbunjenija, ali i tih nekoliko kratkotrajnih 'crnih rupa' bilo je dovoljno Slovacima da zakompliciraju put našima. Slovaci su pak pokazali veliki sportski motiv, jer iako su imali tek teoretske izglede za osvajanje jednog od mjesta koja bi im otvorila vrata 'raja', odigrali su hrabru utakmicu i nisu ni u jednom trenutku pomislili olakšati posao Hrvatskoj.

'Za mene je jako važno to što smo odigrali tešku utakmicu protiv zahtjevnog protivnika i na teškom terenu, odigrali smo časno i nemamo se čega sramiti. Uspjeli smo ispuniti sve ciljeve koje smo postavili igračima', rekao je 48-godišnji trener Štefan Tarkovič nakon remija 2:2 u Osijeku.

'Željeli smo odigrati utakmicu tako da budemo ponosni na sebe. Iako nismo uspjeli pobijediti, dečki definitivno mogu biti ponosni na sebe. Igrali smo protiv teškog i opasnog suparnika, iznimne kvalitete, i uspjeli smo mu parirati s najmanje dva postignuta gola. Plan je trebao biti učinkovitiji. U utakmici smo ispunili zacrtane ciljeve i igračima mogu samo čestitati na nastupu. Odigrali smo ravnopravnu utakmicu s Hrvatima na njihovom terenu', zaključio je Tarkovič.

  • +56
Hrvatska - Slovačka, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Skupina H
CiparMalta2:2
SlovenijaRusija1:2
HrvatskaSlovačka2:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rusija861119
2.Hrvatska852117
3.Slovačka824210
4.Slovenija831410
5.Malta81255
6.Cipar81255
Sljedeće utakmice
11.11.RusijaCipar
11.11.MaltaHrvatska
11.11.SlovačkaSlovenija