T-COM PRVA HNL - 26. KOLO

Slavonski derbi završio bez pobjednika

19.04.2009 u 21:37

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 26. kola T-Com Prve HNL Cibalia i Osijek odigrali su u Vinkovcima 1:1. Slavonski derbi u potpunosti je ispunio očekivanja, jer bilo je borbeno, s mnogo lijepih akcija, pogodaka i navijačkog nadglasavanja

CIBALIA - OSIJEK 1:1
0:1 Vida (36')
1:1 Malčić (40')

Gosti iz Osijeka u Vinkovce su doputovali s namjerom da i treći put u ovoj sezoni svladaju mrske susjede, no kako su Cibaliji, s obzirom na plasman, bodovi trebali čak i više nego gostima, bilo je jasno da ćemo gledati uzbudljivu utakmicu. Tako je i bilo, a iako nije riječ o prvorazrednim momčadima, viđenim mogu svi biti zadovoljni.

Cibalia je u utakmicu ušla bolje i angažiranije. Do 19. minute većih prigoda nije bilo, a tada su u samo dvije minute domaćini čak tri puta zaprijetili Skenderu, ali ni Malčić ni Pavličić ni Husić nisu bili precizni. Najbolju prigodu domaćini su imali u 29. minuti kada je Pavličić izborio slobodni udarac u zoni šuta, a to je njegova omiljena pozicija, s koje je matirao vratare  Hajduka i Dinama. Ipak, Skender je bio pripremljeniji te je uspio atraktivnim letom zaustaviti loptu da ne uđe u gol.

I dok su domaćini zbrajali prigode, gosti su stigli do vodstva. U prvoj prigodi, nakon kornera, najbolje je pred Burcsom reagirao Domagoj Vida, kojem s tri, četiri metra nije bilo teško svladati domaćeg vratara. Bio je to šok za domaćine i njihove navijače, ali u takvom stanju nisu bili (pre)dugo.

Samo četiri minute kasnije Željko Malčić, nakon nekoliko odbijanaca u šesnaestercu, dobio je loptu na desetak metara od gola, ali umjesto mreže pogodio je Skendera, a lopta je otišla u korner. U nastavku akcije, nakon ubačaja iz kuta, Malčić je bio precizniji i glavom pogodio za 1:1.

U drugom dijelu nešto konkretniji, pa čak i bolji, bio je Osijek, a prema Burcsi su jurišali i Primorac i Knežević. Međutim, Burcsa i suigrači uspjeli su odolijevati tim napadima, a povremeno su čak i zaprijetili. Dobru prigodu domaćini su imali u 54. minuti, ali na ubačaj Lukačevića nitko od Cibalijinih napadača nije zahvatio loptu.

Kraj utakmice obilježile su dvije prigode, svaka s jedne strane. Za goste je priliku imao Vidaković, ali udarac Osijekova veznjaka otišao je kraj Burcsina gola. U zadnjoj sekundi sudačke nadoknade u prigodi je bio Husić za Cibaliju, ali na gol crti loptu je zaustavio Ibriks. Možda je tako bilo i najpoštenije, jer obje su momčadi zaslužile bod.