SLALOM U BANSKOM

Slavlje za Matta, Ivica 'zajahao' vrata i odustao

27.02.2011 u 13:50

Bionic
Reading

U osmoj slalomskoj utrci sezone slavio je Austrijanac Mario Matt, ispred drugoplasiranog Herbsta te trećeplasiranog Grangea. Vodeći skijaš svijeta Ivica Kostelić ispao je već u prvoj vožnji

Bugarsko zimovalište Bansko u subotu je bilo poprište superkombinacije, a u nedjelju su najbolji skijaši svijeta vozili slalom. Glavna vijest jest ispadanje Ivice Kostelića u prvoj vožnji, te je tako ostao bez bodova.

Ivica je dobro odvozio prvi dio staze, no tada je napravio veliku pogrešku i 'zajahao' vrata, zbog čega je morao odustati.

Unatoč tome Kostelić će zadržati uvjerljivu prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa budući da njegovi najbliži pratitelji Didier Cuche i Aksel Lund Svindal ne voze u Banskom. Kostelić vodi sa 1294 boda, a slijede Cuche sa 725 i Aksel Lund Svindal sa 713. To znači da Cuche zaostaje 569 bodova, a Svindal 581.

Inače, treba napomenuti da je ovo tek drugi put u posljednje četiri sezone da Kostelić nije izborio drugu slalomsku vožnju (Zagreb, 6. siječnja 2010. i Bansko 27. veljače 2011).

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim, koji je imao startni broj 62, završio je na 34. mjestu (+2,38) i druga vožnja mu je izmakla za samo devet stotinki.

Pobjednik slalomske utrke u Banskom je Austrijanac Matt koji je bio najbrži i nakon prve vožnje. Iza njega plasirao se Herbst koji je zaostao tek četiri stotinke, a treće mjesto je zauzeo Francuz Grange koji je od pobjednika bio sporiji 48 stotinki.

Osim što je u borbi za Veliki kristalni globus, Ivica je u konkurenciji i za osvajanje slalomskog globusa. Njegov najveći suparnik, Francuz Grange, u Banskom je osvojio 60 bodova i tako sada za Ivicom koji ima 478 bodova zaostaje 36 bodova.

'Od samog početka kad su mi i počeli problemi zapinjanja u zavoju shvatio sam da nešto nije u redu i pokazalo se točno. Skija je negdje nakon starta zahvatila kamen i kant se oštetio u dužini 15 cm i jednostavno nije više držala.Šteta,tu nisam mogao ništa, skija se čudno ponašala i znao sam da nešto nije u redu, popuštala je u zavoju pa sam dolazio sve bliže kolcu i haklao jer nisam mogao držati liniju. Dobro je da još imam prednost i tu ću prednost braniti u Kranjskoj gori. Koljeno i općenito cijela desna noga nije baš najbolje,boli me i možda je u 70% funkcionalnosti. Svakodnevno se radi terapija po dva puta ,ali kako imam nekoliko problema nije jednostavno i teško je to riješiti, pogotovo jer se na koljeno i nadovezalo istegnuće mišića popliteusa', kazao je Ivica nakon utrke u Bugarskoj.