NOVA KOLEKCIJA

Slavi se eksplozivna brzina Cristiana Ronalda

29.10.2013 u 08:50

Bionic
Reading

Kolekcija CR7 inspirirana je sjajnim izvedbama jedne od najvećih zvijezda nogometa današnjice. Nike je lansirao novu kolekciju kopački i odjeće CR7 koju karakterizira otisak Supernova Vela jer veliki Cristiano Ronaldo na terenu postiže sjajne rezultate i emitira nevjerojatnu energiju

Najnovija izvedba Nikeovih Mercurial kopački slavi super brzinu i dominaciju na terenu jednog od najvećih nogometaša svijeta – Cristiana Ronalda. Uz „supernova“ otisak Nikeove Mercurial IX CR7 kopačke i kolekcija 2013 CR7 nastale su inspirirane jedinstvenim stilom igre velike portugalske nogometne zvijezde.

'Gledali smo ga kako igra, a nakon što je Cristiano zabio još jedan nevjerojatan slobodan udarac komentator je postavio pitanje: „Je li Ronaldo s ove planete?!“, prisjeća se Denis Deković, direktor dizajna Nike obuće. " Po povratku u naš dizajnerski studio razmišljali smo o stilu CR7 kolekcije i koliko sličnosti ona ima s definicijom supernove koja predstavlja nebesko tijelo koje emitira energiju. To je to, bili smo inspirirani i napravili kolekciju CR'“, pojašnjava Deković.

'Koncept zvijezde koja sja svjetlije od ostalih odražava upravo Cristianov stil, njegovu brzinu, ali i ideju da za njega, kao igrača, ne postoje granice kao što su, primjerice, nepoznati dijelovi galaksije. Osjetili smo da je bezgranično ono što je Cristiano u mogućnosti napraviti na terenu, stoga smo se vodili tom idejom, išli smo tim smjerom i krenuli osmišljavati luksuzni proizvod koji spaja moderni print i veliki izbor boje', objasnio je Deković.

Mercurial IX kopačke po čitavoj površini krasi otisak Vela Supernova kao i otisak sazviježđa sedam zvijezda, čime se odaje počast broju Cristianovog dresa. Supernova otisak kombiniran je s prošaranim, kromiranim poznatim Nikeovim znakom – swooshom i plavim sjajem koji obrubljuje znak.

'Lijepo je surađivati s Nikeom. Ova suradnja daje mi dodatno samopouzdanje i laska mi što su u Nikeu moje misli iskoristili za inspiraciju kako bi za mene stvorili najbolju kopačku', rekao je Cristiano Ronaldo te dodao: 'Pored izvrsni performansi koje osiguravaju ove kopačke sjajno je kada osmislimo nešto što predstavlja moju osobnost i stil igre. To je uistinu jedan poseban odnos.'

Još od svog prvog lansiranja, prije deset godina, Mercurial kopačke su se uvijek isticale. Hrabrim i uzbudljivim izgledom ove su kopačke inovativnim laganim dizajnom i nevjerojatnim bojama igračima omogućavale da budu primijećeni dok igraju u svom najboljem izdanju.

U današnjoj igri koja je iznimno tehnički zahtjevna i brza sposobnost zadržavanja smjera igre i mogućnost preciznog dodavanja pasova samo je dio vještina koje igrači moraju posjedovati.
Nike Mercurial IX obuhvaća inovaciju i naslijeđe prethodnih ultra - laganih kopački te to naslijeđe vodi i korak dalje sve kako bi igračima koji se pouzdaju u mogućnost presijecanja pasova i brze transformacije iz obrane u napad, kombinirano s eksplozivnom brzinom, omogućile da budu bolji od svojih protivnika.

'Komentator je bio u pravu, Cristiano uistinu nije s ovoga svijeta, a ovom kopačkom mu odajemo počast', rekao je Deković.