iz portugala u englesku

Slaven Bilić počeo slagati momčad za novu sezonu; hrvatski reprezentativac je prvo pojačanje West Bromwich Albiona

02.07.2019 u 12:14

Bionic
Reading

Slaven Bilić (50) je prije dva tjedna i službeno preuzeo mjesto trenera ambicioznog engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona. Vremena za odmor nema jer nova sezona starta već početkom kolovoza, te je Bilić krenuo u potragu za pojačanjima s kojima će pokušati izboriti povratak u najviši rang natjecanja

Filip Krovinović (23) ispao je iz kombinacija Benficinog trenera Brune Lagea, te je odlučio ovu sezonu provesti na posudbi. Naime, Krovinović se vraća nakon teške ozljede koljena i dugog oporavka, a Benfica je praktički posložila momčad za sljedeću sezonu u kojoj će braniti naslov prvaka Portugala.

Ponuda nije nedostajalo, spominjao se njegov odlazak u Vitoriju Guimaraes, čak je navodno i Hajduk bio zainteresiran za njegovo dovođenje. Benfica se u stvari još ne želi riješiti usluga povremenog hrvatskog reprezentativca jer je svojim igrama potvrdio da ima potencijala i mjesta u momčadi, ali mu jednostavno nedostaje utakmica.

Zato će karijeru pokušati oživjeti na posudbi, ali sve je iznenadio njegov izbor. Filip Krovinović odlučio je prihvatiti poziv Slavena Bilića, a Benfica i West Bromwich odmah su se dogovorili.

  • +5
Filip Krovinović Benfica Izvor: Profimedia / Autor: Jorge Amaral / Global Images

Tako će Krovinović sezonu odigrati u engleskom Championshipu, u momčadi koja će se boriti za povratak u najviši rang. WBA će tako za Krovinovića Benfici platiti 335.000 eura, a ta će se svota udvostručiti ako WBA izbori plasman Premier League. Uz to, ako Krovinović ne odigra barem pola utakmica za svoj novi klub, Benfica će od WBA dobiti dodatnih 110.000 eura.

  • +3
Hrvatski veznjak Filip Krovinović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL