stigao napadač

Slaven Bilić dobio toliko željeno pojačanje, pa je vrijeme i za prvu ovosezonsku pobjedu u Premier ligi

16.10.2020 u 10:31

Bionic
Reading

Bilićev West Bromwich Albion nije baš najbolje, u rezultatskom smislu, ušao u povratničku sezonu u Premier ligi. U četiri kola WBA ima osvojen tek jedan bod, ali s dolaskom Karlana Granta vrijeme je da se i bodovni saldo popravi

Nakon četiri odigrana kola, Bilićev West Bromwich Albion pri dnu je tablice engleskog najelitnijeg nogometnog natjecanja, sa samo jednim osvojenim bodom, odnosno još uvijek čeka prvu pobjedu.

U te četiri utakmice Bilićeva je momčad zabila pet golova, a primila 13, što je svakako pokazatelj da momčad još uvijek nije na potrebnoj razni za ovu kategoriju natjecanja.

Ipak, da ne bi ispali jednogodišnji prolaznici, čelnici kluba odlučili su Biliću ipak pružiti podršku, pa su investirali novac, uloživši nešto manje od 15 milijuna funti u 23-godišnjeg napadača, Karlana Granta, koji je prošle sezone u dresu Huddersfielda zabio 19 prvenstvenih pogodaka i bio peti na listi strijelaca u Championshipu.

Grant je s Huddersfieldom u sezoni 2018/19 skupio i nešto iskustva igrajući u Premier ligi, zabivši u 13 nastupa četiri gola, a svojevremeno je bio i član mlade engleske U-18 reprezentacije.

Njegov transfer u WBA spada u najveće u povijesti kluba, jer samo je jedan igrač skuplje plaćen. Bio je to Salomon Rondon koji je prije pet godina stigao iz Zenita za 15,.3 milijuna funti. S time da se tada ipak nije vodilo toliko brige o financijskim ulaganjima kao sada, a sve zbog novonastale krize uvjetovane pandemijom koronavirusa.

Ipak, za Bilića je najvažnije da je dobio novo napadačko rješenje, i da bi možda već u ponedjeljak (18.30 sati) protiv Burnleyja mogao tražiti prvu pobjedu.