PRVA HNL - 12. KOLO

Slaven Belupo natrpao mrežu Intera

23.10.2009 u 18:39

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 12. kola T-Com Prve HNL Slaven Belupo na svom je terenu sa 5:2 svladao zaprešički Inter. S nova tri boda 'farmaceuti' su skočili na četvrto mjesto prvoligaške tablice

Iako im je u goste stigla momčad koju vodi njihov bivši igrač, Slaven Belupo nije imao previše popusta za goste iz Zaprešića. U prvoj utakmici 12. kola bez poblema su sa 5:2 svladali goste te potvrdili prošlotjednu pobjedu protiv Istre.

Domaćini su od prvog trenutka zagospodarili terenom te su već u drugoj minuti zaprijetili gostima. Ipak, udarac Poredskog sigurno je zaustavio Čović. Potom su domaćini zaprijetili i preko Pape, ali njegov ubačaj nije ispratio nitko od suigrača.

No, u periodu od šeste do 11. minute Slaven Bepuo stigao je do velikih 2:0, čime je utakmica praktički bila i riješena. Prvo je zabio Delić, a potom i Maras. Tek drugi gol pokrenuo je goste, ali do 26. minute i gola Grgurovića iz slobodnjaka prijetnji domaćem vrataru nije ni bilo. Naravno, ohrabreni tim pogotkom, interovci su jurnuli prema Roguljevu golu, a u 27. minuti skoro su izjednačili. Ipak, domaći vratar bio je priseban.

U drugom poluvremenu tempo je ipak pao, ali domaći su nogometaši nastavili s dominacijom. U 62. minuti utakmica je bila odlučena jer je Posavec izveo sjajan slobodnjak, a Čović je samo pogledom ispratio loptu. Potpuno slomljeni gosti do kraja su primili još dva gola (oba je, u 86. i 87. minuti, zabio Vručina), a rezultatski debakl uspjeli su ublažiti preko Batarela u 89. minuti.