Sjajan posao u Koprivnici

Slaven Belupo doveo bivšeg mladog reprezentativca Švicarske vrijednog preko dva milijuna kuna

08.01.2020 u 15:25

Bionic
Reading

Slaven Belupo doveo je prvo pojačanje u ovom zimskom prijelaznom roku. U Koprivnicu je stigao bivši mladi reprezentativac Švicarske, 23-godišnji veznjak Robin Kamber

Slaven Belupo doveo je prvo pojačanje u ovom zimskom prijelaznom roku. I to kakvo pojačanje! U Koprivnicu je stigao bivši mladi reprezentativac Švicarske, 23-godišnji veznjak Robin Kamber.

Kamber je karijeru započeo u Baselu gdje je prošao mlađe kategorije, a igrao je i za Red Bull Salzburg, Servette, Vaduz i Winterthur, a u Koprivnicu dolazi iz jednog od najvećih švicarskih klubova Grasshoppersa.

U mlađim kategorijama skupio je 24 nastupa za reprezentaciju i zabio osam golova, a ove sezone je u dresu Grasshoppersa odigrao 10 utakmica i zabio jedan gol. Vrijednost na Transfermarktu mu je 300.000 eura, a najbolji je na poziciji defenzivnog veznog.

Ipak, Slaven Belupo neće morati izdvojiti nešto više od dva milijuna kuna za Kambera. Iako mu je govor s Grasshoppersima vrijedio još godinu i pol, oni su mu dali slobodne papire kako bi pronašao novu sredinu.

U cijelom transferu veliku je ulogu odigrao i trener Belupa Tomislav Stipić koji se s Kamberom poznaje od kada je bio trener kluba iz kojega mladi Švicarac sada stiže u Koprivnicu.