SLAVEN BELUPO U EUROPI

Skromna pobjeda protiv skromnog suparnika

02.07.2009 u 20:33

Bionic
Reading

Slaven Belupo odigrao je prvu utakmice prvog pretkola Europske lige protiv Birkirkare i skromnom pobjedom od 1:0 osigurao svojim navijačima nemirne snove do uzvrata na Malti

Slaven Belupo otvorio je novu nogometnu sezonu u Hrvatskoj. Prva utakmica prvog pretkola Europske lige protiv malteške Birkirkare bila je dobra prigoda za to da novi trener Milivoj Bračun i navijači koprivničke momčadi vide kako je momčad radila tijekom kratkih ljetnih priprema, ali i da se nagovijeste ambicije kluba u predstojećoj sezoni.

Utakmica s trećeplasiranom momčadi malteškog prvenstva prošle sezone pokazala je da je pred Bračunom još jako puno posla. Unatoč inicijativi protiv Birkirkare, igrači Slaven Belupa iskazali su puno nespretnosti, loših proigravanja i nedostatak agresivnosti, što protiv iole jače momčadi ne bi završilo dobro. Maltežani su se cijelu utakmicu isključivo branili, ali ne u bunkeru kako su mnogi predviđali, nego vrlo organizirano, brzim izlascima iz obrane u napad kada bi osvojili loptu.

Slaven je poveo već u trećoj minuti kad je Posavec izveo slobodnjak, a nova akvizicija Koprivničana, Mađar Csizmadia glavom pospremio loptu u mrežu gostiju. Nažalost, nakon ostvarenog vodstva Slaven Belupo nije dominacijom i pritiskom 'tražio' drugi, pa i treći pogodak koji bi posve demoralizirao borbene Maltežane, već je utakmica 'otišla' u laganiji ritam. Domaćini su djelovali kao da su sigurni kako će suparnici sami sebi zabijati pogotke i upravo na toj neozbiljnosti i neagresivnosti ubuduće će Bračun morati inzistirati.

Jasno, budući da su pripreme za novu sezonu tek započele, ne može se očekivati vrhunska forma Koprivničana, no kvaliteta pojedinaca i momčadi toliko je na strani hrvatskog predstavnika da je pobjeda od 1:0 itekako nezadovoljavajuća. Uostalom, tko može tvrditi da u uzvratu koji je na rasporedu 9. srpnja, Birkirkara neće zabiti jednom ili dvaput, pa makar iz nekakvih 'otpadaka'.