NBA LIGA

Skroman učinak Ivice Zubca i prvi poraz LA Clippersa; nastavljaju se muke s minutažom za Darija Šarića

24.10.2022 u 11:03

Bionic
Reading

Košarkaši Los Angeles Clippersa u svom su trećem ovosezonskom nastupu u NBA ligi pretrpjeli prvi poraz izgubivši na svom terenu od Phoenix Sunsa sa 95-112, a hrvatski centar Ivica Zubac je za 21:20 minuta provedenih na terenu ubacio samo dva poena pogodivši tek jedan od četiri šuta uz osam skokova i dvije asistencije

S druge strane, hrvatski reprezentativac u redovima Sunsa Dario Šarić drugu utakmicu zarddom nije niti ulazio u igru, pa je i dalja na tek 1:41 odigranoj minuti i bez učinka u ovoj sezoni.

Trener Clippersa Ty Lue odlučio se ekspentirati u dvoboju protiv Sunsa pa je iz početne petorke izostavio Kawhija Leonarda i Johna Walla, a koliko je to bilo pametno pokazalo je samo otvaranje utakmice u koju su Sunsi krenuli sa 11-0 te niti u jednom trenutku nisu ispuštali vodstvo. Odličan je kod gostiju bio Devin Booker sa 35 koševa, dok je najefikasniji kod domaćih bio Marcus Morris sa 22 ubačaja.

I Clippersi i Sunsi sada su na omjeru pobjeda i poraza 2-1.

Do omjera 2-1 stigli su i prvaci Golden State Warriorsi 130-125 domaćom pobjedom protiv Sacramento Kingsa. Warriorsi su odigrali briljatno napadačko prvo poluvrijeme koje su okončali sa 89 postignutih koševa, no u nastavku su gosti zakomplicirali utakmicu, ali nisu mogli i do preokreta. Stephen Curry predvodio je Warriorse sa 33 pogotka, dok je De'Aaron Fox sa 26 ubačaja i 10 skokova bio prvo ime Kingsa koji još uvijek čekaju na svoju prvu pobjedu u sezoni.

Na prvu pobjedu u novoj sezoni čekaju i Los Angeles Lakersi koji su u svom trećem nastupu upisali i treći poraz, ovoga puta u neizvjesnoj završnici na svom terenu od Portland Trail Blazersa sa 104-106. Lakersima nije bila dovoljna niti 98-90 prednost četiri i pol minute prije kraja jer se u samoj završnici ukazao Damian Lillard s nekoliko pogođenih dalekometnih šutova. Ipak, pobjednički koš za konačnih 106-104 postigao je Jerami Grant koji je 3.0 sekunde prije kraja uspio položiti loptu kroz obruč pored LeBrona Jamesa. U preostalom vremenu James je pokušao odgovoriti, ali njegov šut s četiri metra sa zvukom sirene odbio se od obruča.

Lillard je predvodio Blazerse do treće pobjede u isto toliko nastupa u otvaranju sezone sa 41 poenom, dok je Lakersima malo bilo 31 pogodak te po osam skokova i asistencija Jamesa.

U dvoboju dvije dosada neporažene momčadi Utah Jazz je kao gost nadvisio New Orleans Pelicanse sa 122-121 nakon produžetka. Gosti iz Salt Lake Cityja izgubili su trojicu svojih najboljih igrača u odnosu na prošlu sezonu, no uživaju u odličnom startu iako su u New Orleansu u posljednjih 10 minuta četvrte četvrtine "prosuli" 17 koševa prednosti (102-85). Domaći su serijom 25-5 čak i poveli sa 110-107 prije no što je Jordan Clarkson tricom odveo dvoboj u dodatnih pet minuta. U produžetku je Kelly Olynyk uz dosta sreće ubacio loptu kroz obruč domaćih za prednost Jazza 122-121 tri sekunde prije isteka vremena, a nakon toga su Pelicansi imali vremena samo za očajnički pokušaj trice CJ McColluma sa sredine igrališta koji nije bio precizan.

U sastavu Jazza briljirao je Lauri Markkanen sa 31 košem i 12 skokova, Olynyk je dodao 20, dok je McCollum bio najbolji kod Pelicansa sa 28 ubačaja i 12 asistencija. No, domaće od poraza vjerojatno više zabrinjava što su utakmicu zbog ozljeda ranije morali napustiti Zion Williamson i Brandon Ingram. Williamson je osam minuta prije kraja četvrte četvrtine nezgodno pao na leđa nakon blokade Clarksona, a do tog je trenutka postigao 25 koševa, dok je Ingram izašao iz igre pred kraj prvog poluvremena nakon sudara sa suigračem koji mu je prouzročio simptome potresa mozga.

Standings provided by Sofascore