za svaku osudu

Skandal u NFL-u; navijačice Washington Redskinsa optužile čelnike kluba za snimanje tijekom presvlačenja

16.10.2021 u 15:25

Bionic
Reading

Novi skandal u američkoj NFL ligi. Naime, posljednjih dana američki su se mediji raspisali o problemima momčadi Washington Redskinsa, koji su se našli pod istragom nakon optužbi njihovih navijačica.

Naime, one su optužile čelnike kluba i trenere da su ih snimali dok su se presvlačile u svlačionici i kasnije fotografije i snimljene materijale dijelili međusobno.

'Sramotno je vidjeti da postoji više dokaza o ponižavanju navijačica s kojima sam blisko surađivala', izjavila je bivša navijačica Washingtona Melanie Coburn.

Video je navodno došao i do samog vlasnika kluba Daniela Snydera koji je odbacio optužbe, a među optuženima je i bivši trener Las Vegas Raidersa Jon Gruden.

Inače, Jon Gruden prije nekoliko dana podnio je ostavku na mjesto prvog trenera Las Vegas Raidersa i to samo nekoliko sati nakon što je New York Times izvijestio da je godinama slao homofobne i rasističke poruke putem elektronske pošte.

'Volim Raiderse i ne želim skretati pozornost na sebe. Hvala svim igračima, trenerima, osoblju i navijačima. Žao mi je. Nisam želio povrijediti bilo koga', naveo je Gruden u priopćenju.

Izvještaj je uslijedio nekoliko dana nakon što su se pojavili mailovi 58-godišnjaka koji su sadržali rasističke komentare o izvršnom direktoru Udruženja igrača NFL-a DeMauriceu Smithu.

Također, navodi se da je dijelio i fotografije djevojaka u toplesu, od kojih su pojedine bile navijačice Washingtona.