velika muljaža

Skandal u Italiji! Klubovi hrvatskih reprezentativaca namjerno gube utakmice?!

08.05.2017 u 06:46

Bionic
Reading

Pojedini talijanski mediji navode da čelnici Serie A žele pokrenuti istragu zbog u najmanju ruku čudnih rezultata pojedinih momčadi. Sumnja se da su posrnuli velikan Inter, Milan i Fiorentina neke utakmice jednostavno - pustili...

Nitko za sada ne želi otvoreno reći, ali čini se kako će Disciplinska komisija Serie A imati pune ruke posla. Naime, još su se početkom ožujka pojavile sumnje kako pojedini klubovi u Serie A jednostavno ne igraju punom snagom. Posebno se to odnosi na trenutno posrnule milanske velikane Inter i Milan, a pod povećalom su i neke utakmice Fiorentine!

Nagađa se kako se jednostavno sljedeće sezone ne žele zamarati europskim natjecanjima te čine sve kako bi ih izbjegli. Činjenice koje podržavaju ovakvu teoriju lako se mogu provjeriti - Inter za koji nastupaju Ivan Perišić i Marcelo Brozović je do sredine ožujka igrao sjajno, 12. ožujka doma je razbio inače dobru Atalantu čak 7:1, a onda - stao.

U sljedećih sedam utakmica Inter ima dva remija i čak pet poraza, a 'kritični' su oni protiv Crotonea koji se bori za ostanak (2:1), pa domaći poraz od Sampdorije (2:1), te Genoe u posljednjem kolu (1:0) u kojemu je Inter promašio i penal. Zapucao ga je Candreva, pucao je kao da ga ne želi zabiti...

Sličnih je 'kikseva' imao i Milan našeg Marija Pašalića. I 'rossoneri' su doma izgubili od Sampdorije (1:0), pa su remizirali s Pescarom koje je već odavno u drugoj ligi (1:1), izgubili su doma od očajnog Empolija (2:1) koji je u cijeloj sezoni zabio samo 19 golova. Onda dođe na Meazzu i zabije dva gola! Remizirao je Milan kod davljenika Crotonea (1:1), a Roma ga je u posljednjem kolu lako pregazila 4:1. Milan tako u posljednjih osam utakmica ima tri poraza, tri remija i dvije pobjede.

Fiorentina u čijoj su momčadi standardni Milan Badelj i Nikola Kalinić, a tu je i Hrvoje Milić, izgubila je kod Empolija (2:1) i kog Genoe (1:0), pa i kod Palerma (2:0) kojemu je to bila druga (!) domaće pobjeda ove sezone. Remizirale su 'viole' s Crotoneom doma (1:1), a u posljednjih pet utakmica imaju dva poraza, dva remija i samo jednu pobjedu - onu protiv Intera.

Nagađa se kako sva tri kluba žele izbjeći napore Europske lige jer ona jednostavno ne donosi novac kao Liga prvaka. Ovako se bez europskih obveza mogu posvetiti domaćem prvenstvu i kupu, izgradnji momčadi za sljedeću sezonu kako bi napali do sada nedodirljivi Juventus ili pokušali barem dostići Romu i Napoli koji posljednjih sezona jedini drže korak sa 'starom damom'.

Kako god bilo, čelništvo Serie A navodno priprema istragu, a ustanovi li se da su Inter, Milan i Fiorentina namjerno gubili utakmice zasigurno ih čekaju drakonske kazne. Neki čak spominju i izbacivanje iz lige, no takav je scenarij teško ostvariv.