svjetski kup u gimnastici

Sjajni Tin Srbić osvojio još jednu medalju; iz Njemačke se vraća sa srebrom oko vrata

25.11.2018 u 18:12

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je drugo mjesto u preči na Svjetskom kupu u njemačkom Cottbusu...

Nakon apsolutne dominacije u prekjučerašnjim kvalifikacijama, Tin Srbić je i danas dominirao natjecanjem sve do pojave posljednjeg natjecatelja, aktualnog svjetskog prvaka, Nizozemca Epkea Zonderlanda (14.866).

Tin se tako na prvom Svjetskom kupu čiji se rezultat zbraja kao kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju okitio srebrnom medaljom. Za svoju vježbu zaradio je visoku ocjenu 14.733, a trećeplasirani je bio Japanac Hidetaka Miyachi (14.533).

'Odradio sam super natjecanje s obzirom na stanje te probleme koje sam imao posljednjih dana i jako sam sretan s ocjenom. Malo mi je žao što nisam uspio pobijediti, ali Zonderland je opet odradio svoje i zasluženo je pobijedio. Ovo je solidan početak kvalifikacija i sad se okrećemo dalje novim pobjedama', izjavio je Srbić.

  • +17
Tin Srbić Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / Cropix

Ovo je bilo posljednje natjecanje ove sezone, ali i ove kalendarske godine. Iza Tina Srbića je, unatoč borbi s ozljedama ramena i rebrenog mišića, uspješna sezona u kojoj se okitio dvjema zlatnim medaljama na Svjetskom kupu u Dohi te onom u Osijeku. Također, osvojio je i četvrto mjesto na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Dohi.

  • +6
Tin Srbić osvojio zlatnu medalju na preči na Svjetskom gimnastičarskom kupu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL