SLOMIO BELLUCCIJA

Sjajni Ćorić odveo Hrvatsku do trijumfa u Brazilu!

20.09.2015 u 18:34

Bionic
Reading

Hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u Svjetsku skupinu Davis Cupa nakon što je u Florianapolisu povela protiv Brazila s nedostižnih 3-1.

Pobjednički bod Hrvatskoj donio je Borna Ćorić kojem je najbolji brazilski tenisač Tomasz Bellucci predao meč kod vodstva Ćorića od 6-2, 4-6, 7-6 (4), 4-0.

Ćorić je bio junak dvoboja protiv Brazila jer je prvog dana pobijedio Joao Sousu, a u subotu su u igri parova Ivan Dodig i Franko Škugor slavili protiv Marcela Mela i Brune Soaresa.

Nakon Ćorićeve pobjede izbornici su odlučili da se peti meč neće igrati, te je konačan rezultat 3-1 za Hrvatsku.

'Bio je to dobar meč, a ja sam prvi set valjda odigrao najbolje u životu. U drugom je Bellucci bio predobar, a odlučio je treći set gdje sam bio hrabar. To mi se isplatilo i zato smo tu gdje jesmo, u Svjetskoj skupini. Znao sam da je Brazilac imao problema s ozljedom leđa i na US Openu, no tek sam u četvrtom setu primijetio da se on muči', kazao je Ćorić.

'Bio je ovo izuzetno dobar meč, jako visokog standarda. Borna je prvi set odigrao fantastično i Bellucci je, da bi se vratio, morao isto odigrati vrhunski, što je i napravio. U 'tie-breaku' je Borna podigao svoj nivo i to je prelomilo meč', rekao je izbornik Krajan.

'Mislim da je ovo možda najveća naša pobjeda posljednjih godina. Neočekivano smo pobijedili i u Nizozemskoj i Poljskoj, gdje nismo bili favoriti, baš kao i u subotu ovdje u paru. Borna je sazrio, opet smo u Svjetskoj skupini, i s Marinom Čilićem mislim da smo spremni za Svjetsku skupinu i veliki rezultat.'

Hrvatska čeka ždrijeb 1. kola Svjetske skupine u Santiagu i novog protivnika.

'Ja kao i izbornik Krajan želimo Argentinu, igrali bi kod kuće na brzoj podlozi i to bi definitivno bila najbolja opcija', kazao je Ćorić.

Davis Cup

Brazil - Hrvatska 1:3

Belucci - Ćorić 2-6, 6-4, 6-7(4), 0-4