CEDEVITA OTVORILA SPEKTAKL

Sjajna uvertira za Euroligu: Zubčić srušio Nijemce u Zadru!

18.09.2014 u 22:04

Bionic
Reading

Na jakom međunarodnom turniru u Zadru Cedevita je u četvrtak s 55:54 pobijedila Albu Berlin, s kojom će ove sezone igrati i u istoj skupini u Euroligi, a koš za pobjedu u posljednjim trenucima zabio je Tomislav Zubčić

Prvo poluvrijeme igralo se na malo poena. Poslije 10 minuta Nijemci su vodili s 10:9, a na veliki odmor otišli su s +4 (26:22). U tih 20 minuta Cedevita, koja je igrala bez Marka Tomasa, je za dva šutirala samo 30%, a za tri 12%.

Nakon što je treća četvrtina završena s 37:35 za Albu, Cedevita je u četvrtoj uspjela doći do malog vodstva, no sve je odlučeno tek u završnici. Zagrepčani su kod izjednačenog rezultata na 11 sekundi do kraja kod Albinog posjeda lopte napravili prekršaj na Leonu Radoševiću. Ovaj je pogodio jedno slobodno bacanje, a Zubčić je na dvije sekunde do završetka pogodio dalekometnu dvicu.

Reggie Redding šutnuo je na kraju s centra za Albu, ali neuspješno. Cedevitu je s 15 poena i pet skokova predvodio Miro Bilan, dok je na drugoj strani 17 poena uz četiri skoka upisao Leon Radošević.


'Nije bila baš lijepa utakmica. No, možemo reći da je to normalno u ovom periodu kad se još uigravaju novi sastavi i obrane, tako da smo i jedni i drugi u napadu bili dosta u grču. Gubili smo cijelu utakmicu, pokušavali smo se vratiti i na kraju uspjeli. Možemo reći da je naša pobjeda zaslužena. Uložili smo maksimum u ovom trenutku, a trener nam se pridružio prije tri dana i sigurno da će biti sve bolje i bolje,' izjavio je Miro Bilan, a prenosi službena stranica Cedevite.

'Utakmica je otišla na našu stranu, a mogla je otići i na stranu Albe,' dodao je trener Cedevite Jasmin Repeša. 'Bila je to tvrda i čvrsta utakmica. Evidentno je da su i jedna i druga ekipa zaista dale sve od sebe, što se vidjelo kroz obranu i kroz obavezni dio. Obje su ekipe imale problema u organizaciji igre i to se mora popraviti, no za jednu trening-utakmicu mislim da je ovo bila zaista jedna velika korist.'

U petak je Cedevita na turniru slobodna, a u subotu u 18:00h igra protiv Galatasaraya.

'Galatasaray je top turske lige i jedna je od najjačih momčadi u Euroligi. Sutra ću malo pogledati kako Galatasaray igra i što igra. Sigurno imaju super kvalitetan roster, no vidjet ćemo. Ono što je nama bitno je da popravljamo igru, da smo prepoznatljivi po svom pristupu, da damo priliku mladim igračima i da gradimo jednu momčad koja treba dugoročno funkcionirati. Od toga nećemo odustati, pod cijenu nekih poraza koji sigurno moraju doći. Nemamo megalomanskih zahtjeva, prohtjeva ni ambicija, nego moramo znati da moramo napraviti u svojoj kući da bi jednog dana eventualno bili kompetitivni na europskoj sceni. Nećemo odustati ni od toga da svaku utakmicu otvaramo s mladim igračem. Danas je to bio Arapović, a prekosutra će biti netko drugi,' izjavio je Repeša.

Alba – Cedevita 54:55 (10:9, 16:13, 11:13, 17:20)

Alba: Gifey 3, King 3, Akpinar -, Vargas 3, Redding 9 (7sk), Jonas 2, Vojdan 6, Wagner -, Hammonds 3 (5sk), McLean 8, Radošević 17 (4sk)
Cedevita: Mazalin 2, Zubčić 6 (4sk, 5ukl), Ramljak 2, Pilepić 7, Babić 0, A. Delaš 9, Žganec -, Bilan 15 (5sk), M. Delaš 5 (5sk), Gordić 2, Ukić 3 (3as), Arapović 4