TRIJUMF NA MAKSIMIRU

Sjajna Dalićeva Hrvatska razbila Grčku i približila se plasmanu na SP!

09.11.2017 u 22:39

Bionic
Reading

U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP u Rusiji hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Grčku s uvjerljivih 4:1 te tako napravila veliki korak prema nastupu na svjetskoj nogometnoj smotri...

Hrvatski nogometaši pokazali su ovog četvrtka svoje pravo lice, a Zlatko Dalić nakon impresivnog trijumfa u Kijevu još jednom je poveo našu izabranu vrstu do značajne pobjede. Protiv defanzivne Grčke naši su na domaćem terenu pokazali u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija tko je gazda i preostaje im u nedjelju u uzvratu očuvati veliku prednost te osigurati mjesto na SP-u u Rusiji.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Malotko je očekivao golijadu u ovom dvoboju protiv Grčke, ali ljubitelji nogometa na do kraja ispunjenom Maksimiru upravo su tome svjedočili. Hrvatska je od samog početka krenula ofenzivno i dominirala na terenu, a na prvi pogodak nije trebalo dugo čekati. Poklonio ga je našima vratar Orestis Karnezis koji je loše ukrotio loptu i dopustio da mu je Kalinić otme. Grčki golman srušio je zatim hrvatskog napadača, a Luka Modrić u 13. minuti s bijele točke doveo je našu izabranu vrstu u vodstvo.

Hrvatski nogometaši nakon postignutog pogotka nastavili su dominirati, a u 19. minuti navijači su opet imali razlog za slavlje. Ivan Strinić ubacio je odličnu prizemnu loptu s lijeve strane, a Nikola Kalinić svladao je grčkog golmana iz blizine.

Grci su se ipak uspjeli vratiti u susret u 30. minuti, zahvaljujući za njih tipičnom golu Sokratisa nakon kornera, no samo tri minute kasnije Vrsaljko je fantastično ubacio s desne strane, a Ivan Perišić poentirao je glavom, za treći pogodak naših. Do kraja prvog dijela da Karnezis nije zaustavio udarce Kramarića i Kalinića iz blizine Grci bi bili potpuno razbijeni, ali i s ovim rezultatom Dalić je sigurno bio jako zadovoljan.

  • +10
Navijači na Maksimiru, Hrvatska - Grčka, 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi za naše. U 49. minuti opet je grčka obrana poklonila loptu ispred Karnezisa, a uspješan pritisak Vrsaljka iskoristio je Kramarić koji je poslao loptu u praznu mrežu.

Do kraja susreta Perišić, Kramarić i Rakitić prijetili su grčkom golu i mogli su zabiti i peti pogodak, ali i ovaj rezultat iznad je svih očekivanja. U nedjelju Hrvatska gostuje u Grčkoj i taj susret treba shvatiti vrlo ozbiljno, no najvažniji posao već je obavljen...

SP, dodatne kvalifikacije:

Hrvatska - Grčka 4:1 (Modrić 13, Kalinić 19, Perišić 33, Kramarić 49 / Sokratis 30)