koronavirus ih je ujedinio

Sjajan potez 'velike četvorke' njemačkog nogometa; osnovali su fond solidarnosti za spas posrnulih konkurenata

26.03.2020 u 16:31

Bionic
Reading

Četiri njemačka sudionika ovosezonske nogometne Lige prvaka, Borussia Dortmund, Bayern München, Bayer Leverkusen i Red Bull Leipzig, osnovali su fond solidarnosti za pomoć ostalim klubovima u prve dvije njemačke lige kako bi izbjegli potencijalnu financijsku krizu te su u njega uplatili 20 milijuna eura...

Zbog pandemije koronavirusa nogometna natjecanja u Njemačkoj prekinuta su prije dva tjedna te se neće nastaviti sve do kraja travnja što će uvelike utjecati na prihode klubova.

Sada su iz dortmundske Borussije objavili kako su se četiri kluba koja igraju Ligu prvaka - Borussia (D), Bayern, Bayer i RB Leipzig - osnovala fond solidarnosti za pomoć ostalim klubovima prve i druge Bundeslige u koji su odmah uplatili 20 milijuna eura.

Velikani su se odrekli svog dijela dobiti od prodaje medijskih prava, što iznosi oko 12.5 milijuna eura, dok su preostalih 7.5 milijuna izdvojili iz vlastitih prihoda.

'Spremni smo pomoći drugim profesionalnim nogometnim klubovima kako bi lakše podnijeli financijske efekte pandemije', izjavio je izvršni predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke.

  • +4
Schalke - FC Bayern, Kup, 3.3.2020. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

O distribuciji sredstava i fonda solidarnosti odlučivat će Izvršni odbor Njemačke nogometne lige (DFL).

'Vrlo smo zahvalni našim predstavnicima u Ligi prvaka za ovoj gesti. Ona pokazuje kako je solidarnost u Bundesligi više od puke riječi', izjavio je glasnogovornik DFL-a Christian Seifert.