SUZE NAKON POBJEDE

Sinkovići oduševljeni: Sada više ni ne trebamo sjesti u čamac!

11.08.2016 u 17:45

  • +6

Martin i Valent Sinković osvojili veslačko zlato u Riju

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Murad Sezer, Gonzalo Fuentes

Bionic
Reading

Martin i Valent Sinković priznaju da ih nikad nitko nije pritisnuo kao litvanska posada u finalu Olimpijskih igara, a osvojeno zlato smatraju krunom svoje karijere...

Hrvatska ima drugo zlato u Riju. Braća Sinković opravdali su ulogu favorita i postali olimpijski pobjednici u veslačkoj utrci dvojca na pariće, ali puno teže nego što su mnogi očekivali. Gubili su naši veslači nakon tri četvrtine staze od sjajnih Litvanaca Rittera i Griskonisa, da bi silovitom završnicom sve preokrenuli i stigli do 29. pobjede u nizu.

Tako su svjetski i europski prvaci osvojili i olimpijsku krunu, čime je završena njihova najteža misija, a emocije nakon trijumfa bile su na vrhuncu.

'Nevjerojatan osjećaj, ne mogu uopće ovo opisati. Zadnje četiri godine razmišljamo kako je biti olimpijski pobjednik, 16 godina smo trenirali za to!', otkrio je oduševljeni Valent Sinković i dodao:

'Ne treba više sjesti u čamac, napravili smo sve što se moglo napraviti i ovo je zaista nevjerojatno.'

'Idemo slaviti, ovo je kruna karijere. Zaslužili smo bili prvi, ali ne pobjeđuju uvijek oni koji zaslužuju i zato je ovo poseban osjećaj,' dodao je kroz suze Martin Sinković.

'Bila je to sigurno najteža utrka u zadnje tri godine. Nitko nas nije dobijao zadnjih 500 metara i moram priznati da smo pomislili da ćemo izgubiti kada su nas oni prestigli. Povikali smo zajedno 'Ajmo', pojačali ritam i utrošili zadnje atome snage. Ovo je vrh, kruna karijere,' zaključila su presretna braća koja su Hrvatskoj donijela prvo veslačko zlato od osamostaljenja.