RAZBIJAČ BOLIDA

Sin milijardera postao vozač Formule 1 i zasad se samo sramoti!

02.03.2017 u 06:54

Bionic
Reading

Karijera Lancea Strolla u elitnom automobilističkom natjecanju neslavno je počela, s obzirom da je nanio veliku štetu Williamsu s čak tri izlijetanja tijekom zimskog testiranja u Barceloni...

Bogati 18-godišnji Kanađanin stigao je među najbolje vozače svijeta zahvaljujući potpori svog oca milijardera Lawrencea, ali i talentu kojeg je pokazao pri osvajanju titula u talijanskoj Formuli 4 i europskoj Formuli 3.

No, Formula 1 je nešto sasvim drugo, posebno ove godine kada je postalo fizički iznimno zahtjevno upravljati bolidima. Osjetio je to na svojoj koži Lance Stroll ovih dana u Barceloni, nakon što je prvi put sjeo za volan ovogodišnje Williamsove jurice.

Izlijetanje Lancea Strolla Autor: YouTube

Čak tri puta Kanađanin je razbijao bolid i upropastio je svojoj momčadi dva dana testiranja, a vjerojatno i treći, jer su oštećenja uoči četvrtka teško popravljiva, s obzirom na ograničen broj dijelova dopremljenih na stazu.

'Takve se stvari događaju pri utrkivanju i probijanju granica. Nesreća je to što se dogodilo, ali treba ići dalje,' podržao je šef inženjera Williamsa Rob Smedley svog mladog vozača.

Ako ništa, Stroll je odradio stotinjak krugova prije nego što je uništio bolid pa je određeno iskustvo ipak stekao.

'Žao mi ga je, jer je ovo najteža godina za doći u Formulu 1. Uopće nije lagano voziti bolid, jako je brz u zavojima i sad je preciznost važnija nego u prošlosti,' naglašava pak Lewis Hamilton.

U Williamsu su očito bili spremni na ovakav debakl Strolla na testiranju pa su iz mirovine vratili otpisanog Felipea Massu koji bi trebao pomoći da se bolid ipak razvije u pravom smjeru...