ZVIJEZDA U BARCELONI

Bottas zabio svoj Mercedes u ogradu, a onda pokazao zašto je doveden!

01.03.2017 u 16:13

Bionic
Reading

Valtteri Bottas proživljava uzbudljive prve dane za volanom Mercedesa za koji je potpisao uoči nove sezone. Nakon što je u utorak izgubio kontrolu i udario u ogradu, ove srijede ponovo je sjeo u bolid i odvezao fantastično brz 1:19.705 krug...

Finski 27-godišnji vozač trebao bi biti glavni konkurent Lewisu Hamiltonu ove sezone u borbi za naslov prvaka, s obzirom da Mercedes ostaje u ulozi apsolutnog favorita na svakoj stazi, jer već na zimskom testiranju u Barceloni ovog tjedna djeluje impresivno.

Bottasu neće biti lako zamijeniti aktualnog prvaka Nicu Rosberga koji se odlučio umiroviti nakon osvojene titule, a u svojim prvim danima provedenima za volanom Mercedesa već je uspio bolid zabiti u ogradu. Dogodilo se to u utorak kada je na trenutak izgubio kontrolu u središnjem dijelu krugu, no imao je sreće jer udarac nije bio snažan pa ni šteta nije bila velika.

Ipak, Finac koji s Hamiltonom dijeli minutažu na stazi u jedinom bolidu Mercedesa dovedenom u Barcelonu u srijedu je ipak pokazao zašto je doveden u najjaču momčad Formule 1.

Naime, odvezao je na ultramekanim gumama krug 1:19.705, ostavivši u jutarnjem dijelu programa konkurenciju za 1.4 sekunde iza sebe, prije nego što je prepustio volan bolida Lewisu Hamiltonu.

Bottasov krug dvije sekunde je brži od aktualnog rekorda staze otkad je renovirana, što je još jedna potvrda da su ovogodišnji bolidi Formule 1 strašno moćni, a Mercedes može biti zadovoljan jer novi W08 bolid djeluje fantastično. Niti se kvari, niti pokazuje slabosti u ijednom segmentu utrkivanja...

  • +4
Barcelona, testiranje bolida Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA