DERBI BEZ POBJEDNIKA

Dinamo se remijem na Maksimiru vratio na vrh; Rijeka do boda stigla golčinom o kojoj će se još pričati

02.09.2018 u 23:01

Bionic
Reading

U derbiju šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige na Maksimiru su Dinamo i Rijeka odigrali 1:1, a s tim rezultatom 'modri' su opet preuzeli vrh prvoligaške ljestvice od Osijeka

Dinamo je u derbi ušao nakon što se nije uspio plasirati u Ligu prvaka te se morao zadovoljiti skupinama Europske lige što je sigurno utjecalo na igrače koje vodi Bjelica, ali ni u Rijeci uoči derbija nije bilo sve idealno, jer su zadnje neuvjerljive igre dovele do trzavica u svlačionici pošto je slovenski strateg Kek prozvao neke svoje nogometaše.

Na kraju su obje momčadi pružile dojmljivu predstavu pred oko šest tisuća gledatelja kojih bi zasigurno bilo znatno više da nije bilo lošeg vremena, ali i da utakmica nije bila u tako kasnom terminu, jer dan kasnije je ipak radni dan, ali i prvi dan škole.

U uvodnim minutama nitko se nije mogao nametnuti, a prva prijetnja stigla je od Gavranovića u osmoj minuti koji je s desetak metara opalio loptu u padu iz prve preko grede. Kako je utakmicama domicala domaćin je polako preuzimao terensku inicijativu, ali nova veća uzbuđenja vidjelo smo tek u 26. minuti kada su igrači Rijeke prvo blokirali pokušaj Gavranovića, a zatim i Olma.

Bilo je vrijeme da i nešto gosti pokažu prema naprijed, a u 28. minuti u tome im je 'asistirao' sudac Strukan koji nije dosudio prekršaj Raspopovića na Kadzioru. U nastavku akcije Acosty se sjurio prema Livakoviću, a s gol linije izbio je Stojanović. Da je pao gol 'modri' bi imali razloga za ljutnju...

U 32. minuti zatresla se mreža. Kadzior je ubacio, Escoval nespretno skrenuo loptu u vratnicu, a ona se odbila taman na nogu usamljenog Gavranovića koji je pogodio za 1:0 te burno proslavio pogodak.

Dinamo – Rijeka 1:0, Gavranović 32' Izvor: Društvene mreže

No radost hrvatskog prvaka nije dugo trajala, šest minuta kasnije Raspopović je opalio s više od oko 20 metara s desna iskosa, a u tome trenutku malo je lopta zahvatila i Leovca koji je uklizao, sasvim dovoljno da udarac dobije nevjerojatnu putanju i lopta odsjedne u suprotnom gornjem kutu nemoćnog Livakovića. Fantastičan pogodak, jedan od najljepših u hrvatskom prvenstvu ikada.

Dinamo – Rijeka 1:1, Raspopović 38' Izvor: Društvene mreže

U samoj završnici Lončar je opalio novi dalekometni projektil, ali ovoga puta je Livaković sjajnom reakcijom spriječio gostujući preokret.

U nastavku je opet prvi krenuo Dinamo. Njegove 'leteće tvrđave', Perić (ušao u drugom dijelu), pa Dilaver, nisu bile precizne glavom nakon obećavajućih situacija.

Rijeka je i dalje bila u podređenom položaju, pritisak Dinama je rastao, dolazili su novi ubačaji u kazneni prostor Kekove družine (Perić, Gavranović), ali se rezultat nije mijenjao.

  • +14
Dinamo - Rijeka, 6. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U završnim minutama vidjelo smo još malo uzbuđenja pred golom Rijeka te jedno isključenje. Strijelac gola Rijeke Raspopović preoštro je startao na Gavranovića te zaradio drugi žuti karton, ali sastav s Rujevice izdržao je sve nalete Dinama u sudačkoj nadoknadi (pet minuta) te zasluženo s Maksimira otišao s jednim bodom.

Tako su poslije derbija oba sastava ostala neporažena u prvenstvu, a nešto više razloga za zadovoljstvo ima Dinamo koji se vratio na vrh prvenstvene ljestvice s 14 bodova, jednim više od drugoga Osijeka (13), a Rijeka je ostala na trećoj poziciji s 12 bodova.

Hrvatska 1. liga

Istra 1961-Gorica0:2
Dinamo Zagreb-Rijeka1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb642014
2.Osijek641113
3.Rijeka633012
4.Lokomotiva631210
5.Gorica631210
6.Inter Zaprešić52127
7.Slaven Belupo50414
8.Hajduk60424
9.Istra 196160242
10.Rudeš60151

Sljedeće utakmice

8.9.Slaven Belupo-Inter Zaprešić
14.9.Inter Zaprešić-Istra 1961
15.9.Hajduk-Rudeš
15.9.Gorica-Dinamo Zagreb
15.9.Lokomotiva-Slaven Belupo
Dinamo – Rijeka 1:1, 6. kolo 2018./19. (sažetak) Izvor: Društvene mreže
Dinamo – Rijeka 1:1, 6. kolo 2018./19. (izjave) Izvor: Društvene mreže