IVICA SE DIŽE

Siječanj 2011. nedostižan, ali Veliki globus izvjestan

17.01.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Aktualni branitelj naslova u svjetskom kupu skijaša, naš Ivica Kostelić trenutačno je na drugom mjestu, s 30 bodova zaostatka za vodećim Hirscherom

Svi se sijećamo prošlogodišnjeg siječnja, kada je Ivica u 29 dana, od 2. do 30. siječnja, uzeo 999 bodova i trasirao put prema najvećem skijaškom trofeju - Velikom kristalnom globusu. Sve je počelo paralel-slalomom u Münchenu, za koji mnogi smatraju da je bio prekretnica prošle sezone.

Nažalost, ove godine zbog južine ga nije bilo, pa je Ivica svoju bodovnu berbu počeo 'tek' u Zagrebu, ali i tu je zaostao jer na Sljemenu je bio treći, za razliku od prošle godine kada se popeo stepenicu više i zaradio 20 bodova više.

Ivica je u prvih 16 dana ovogodišnjeg siječnja uzeo 366 bodova, a prema nekim realnim očekivanjima, vjerujemo da će ih ugrabiti još imeđu 400 i 500. Naime, u Kitzbühelu se voze slalom, super-G, kombinacija i spust. Potom slijedi noćni slalom u Schladmingu, a onda i brze discipline u Garmisch-Partenkirchenu. Siječanj će zaključiti u Chamonixu. Do kraja sezone ukupno ima još 25 utrka, sedam spustova, po pet super-Gi-ja i slaloma, četiri veleslaloma, tri kombinacije i jedan paralel-slalom.

'I Ivica i Gips (op.a. Ivičin tata i trener) puno su puta rekli da će mu forma kasniti, jer svjesni su činjenice da je Ivica propustio 40 dana priprema. Dakle, punu formu očekuju sredinom veljače, što znači da je ovo sada tek zahuktavanje za ono što slijedi, a svi se sjećamo kako je to izgledalo lani. Realno, do kraja siječnja ne može ponoviti onoliku berbu bodova jer niti nema toliko tehničkih disciplina, a nedostaje i onaj paralel-slalom. No zato se svi nadamo da će kraj sezone biti uspješan kao i lani', prenio je vijesti iz Kostelićeva tabora glasnogovornik ski-saveza Nenad Eror.

Ivičina pobjeda u Wengenu