PREDSTAVLJENI NOVACI

Siguran u sebe: Čop i Cagliari kreću u veliku bitku

13.01.2015 u 17:18

Bionic
Reading

Talijanski prvoligaš Cagliari i njihov slavni trener Gianfranco Zola predstavili su dvojicu novih igrača, Čeha Husbauera i hrvatskog napadača Duju Čopa

Husbauer i Čop došli su na posudbe iz praške Sparte i zagrebačkog Dinama, a pred njima je borba za ostanak u elitnom razredu talijanskog nogometa. Efikasni univerzalni veznjak Husbauer rekao je kako je spreman za veliku bitku za opstanak, a Čop je upitan osjeća li se odmah  spremnim za nastupe na visokom nivou.

'Serie A je zahtjevna liga, to je sasvim jasno, ali ja pritisak ne osjećam. Od nas će se očekivati pobjede, ali tako je bilo i u mom bivšem klubu Dinamu i na takvu situaciju sam navikao,' kaže Splićanin koji je sa 61 pogotkom 23. najbolji strijelac u povijesti MAXtv Prve lige.

Obojica su dovedeni na posudbe do kraja godine kada će Zola i uprava kluba odlučiti hoće li otkupljivati njihove ugovore ili ih vratiti u Spartu i Dinamo. Osim o njihovim izdanjima ta će odluka biti uvjetovana i ishodom bitke za ostanak.

Cagliari je nakon 18 odigranih kola na 18. mjestu talijanske ljestvice s 15 bodova na kontu. Napredak od samo jednog mjesta (trenutno Atalanta s dva boda više) donio bi im ostanak, a Čop i novi suigrači u lov će krenuti u nedjelju gostovanjem kod Udinesea.