FIBA OKRUNILA DARIJA

Šibenski gen: Šarić Draženovim receptom grabi prema vrhu

23.01.2015 u 07:03

Bionic
Reading

Dario Šarić je postao treći igrač u povijesti koji je 'obranio' naslov službeno najboljeg mladog europskog igrača i tim povodom dao je veliki intervju službenoj stranici krovne košarkaške organizacije Fibe

Šarić je u 2014. nastavio svoj meteorski košarkaški uzlet i rado se osvrnuo na učinjeno.

'Najveće priznanje vjerojatno je titula za igrača mjeseca u Euroligi, ali ništa mi se u sportskoj 2014. ne može mjeriti s osovjenom ABA ligom u dresu Cibone. Bio je to jako emotivan trenutak za mene i naše navijače u Hrvatskoj, nakon tih pobjeda u završnici osjećao sam se sasvim ispunjeno,' prisjeća se s ponosom Šarić i pogled sumjerava unaprijed.

'Nova godina, novi izazovi. Teško je govoriti o budućnosti, ali ove godine svakako želim osvajati trofeje s Efesom i onda pokušati osvojiti medalju na Eurobasketu s Hrvatskom,' ne skriva ambicije 20-godišnji Šibenčanin koji je ove godine izabran kao 12. pick NBA drafta.

Prije njega jedina dvojica s dva uzastopna trofeja za najboljeg mladog Europljanina su Rubio (čak tri puta) i valanciunas. Obojica su danas NBA zvijjezde, na mjestu gdje i Darijo priželjkuje biti.

'Lijepo je biti u njihovom društvu iako još nisam na njihovom nivou. Ali svakim danom se trudim postati još malo bolji košarkaš. Trudim se raditi više od bilo koga drugoga i imam ambicije koje me iz dana u dan motiviraju na jo i još više,' objašnjava Šarić 'poslovnu filozofiju' koja je jednog njegovog ragično preminulog sugrađanina odvela uz bok najvećim zvijezdama svijeta.