SUPERSPORT HNL - 17. KOLO

Mogu li se Šibenik i Rijeka za sve loše iskupiti u ogledima protiv Osijeka i Dinama? Evo gdje gledati današnje utakmice

13.11.2022 u 08:58

Bionic
Reading

Ove su se nedjelje trebale igrati tri utakmice 17. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, ali zbog zaraze koronavirusom nekolicine igrača, otkazana je utakmica Gorice i Varaždina. U preostalim ogledima snage će odmjeriti Šibenik i Osijek, odnosno Rijeka i Dinamo

ŠIBENIK - OSIJEK (15 sati, MAXSport 1)

Iz perspektive nogometaša Šibenika sjajno bi bilo s još kojim bodom na kontu zaključiti polusezonu, u kojoj je ostvarena samo jedna prvenstvena pobjeda, kako bi što mirnije otišli na zimsku stanku. Međutim, pred Narančastima je težak zadatak- u nedjelju im na Šubićevac stiže Osijek, jedan od najneugodnijih protivnika u zadnje vrijeme. Statistika kaže da su Šibenčani u zadnjih devet susreta s Bijelo- plavima osvojili samo jedan bod i to ove sezone pod vodstvom bivšeg trenera Čanadija zahvaljujući golu Španjolca Burguija.

No, momčad trenera Marija Cvitanovića na pozitivnom je valu ulaska u četvrtfinale Kupa, pa čak i nelošim igrama kontra Varaždina i Dinama koje u konačnici nisu donijele bodove:

'Bilo bi super dati završni pečat polusezoni pozitivnim rezultatom. Ali, pred nama je težak protivnik, koji je u borbi za vrh tablice. Osijek ima niz vrhunskih pojedinaca poput Belje, Miereza, Kleinheislera, Caktaša... Najavljuju da dolaze pobijediti na Šubićevac, ali vidjet ćemo. Nešto će se i nas pitati. Zadnje prezentacije daju nam dobar stimulans za naprijed. Međutim, ostajemo čvrsto na zemlji. Dobro znamo što nam treba da bismo bili tamo gdje želimo. No, veseli me što vidim zadovoljne i nasmiješene moje igrače. Silno vjerujem u svoju ekipu i ono što radimo. Očekujem motiviran, zreo i koncentriran Šibenik protiv Osijeka, pa ćemo vidjeti gdje će nas to u konačnici odvesti', rekao je Mario Cvitanović.

Naravno, o pobjedi na Šubićevcu maštaju i u redovima slavonskog prvoligaša. Trener Rene Poms, kojem mnogi najavljuju rastanak od Osijeka na kraju polusezone, optimističan je uoči gostovanja kod Šibenika, a nakon bitne kup pobjede ostvarene u Varaždinu.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

'Ostvarili smo jako važnu pobjedu u Varaždinu. Bilo je važno za klub i za momčad da prođemo Varaždin i izborimo iduću fazu u Hrvatskom kupu. Napravili smo dobar posao i nakon te pobjede važno nam je da odemo ozbiljni u Šibenik i uspješno završimo polusezonu. Tri boda su cilj, odradili smo dobru regeneraciju i kvalitetan trening što me čini potpuno sigurnim da smo spremni za ovu zadnju utakmicu', rekao je Rene Poms, čija je momčad u prošlom prvenstvenom kolu doživjela poraz kod Hajduka. A evo što Austrijanac očekuje od ogleda na Šubićevcu.

'Pobijedili su zadnju utakmicu 2:0 i samim time sigurno imaju dobru energiju, više samopouzdanja. Za mene nije bitno ono što je bilo, svaka utakmica počinje od 0:0 i siguran sam da će Šibenik težiti dobrom rezultatu. Očekujem ih na dobroj razini i potpuno smo sigurni da ćemo morati odigrati jako kvalitetnu utakmicu da bismo ostvarili željeno. Sjetimo se moje prve utakmice protiv Šibenika koja je završila 1:1, sigurno će teško biti i ovaj put'.

Osijek - Šibenik 1:1, 8. kolo SuperSport HNL, 2022/23. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/croatel

RIJEKA - DINAMO (17.30 sati, MAXSport 1)

Dinamo je osigurao naslov jesenskog prvaka, ali Čačićeva momčad sigurno i na Rujevici očekuje puni plijen. Tim prije što Rijeka ove sezone nije onakva kakvu su je svi očekivali. Ipak, momčad koju vodi Serse Cosmi, kojem su također odbrojani dani, nada se čudu, posebice nakon sramotnog ispadanja u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa kod drugoligaša iz Bijelog Brda.

'Dinamo predstavlja najveću kvalitetu već nekoliko godina. Kod nas svih postoji velika želja suprotstaviti se ekipi koji već dugi niz godina osvaja prvenstvo i igra Ligu prvaka. Vidim to kao jednu lijepu priliku da pokažemo naše kvalitete, ustvrdio je Serse Cosmi, osvrnuvši se na poraz u Kupu Hrvatske.

'Iskreno, nakon pobjede u Varaždinu nisam očekivao ovakav rezultat u Kupu. Nisam očekivao takav nastup jer rezultat može biti takav iz puno razloga, ali mi smo našim nastupom pokazali da ne shvaćamo važnost ovog natjecanja. Utakmica koja nas čeka protiv Dinama je najbolje što nam se moglo dogoditi kako bi svaki igrač u sebi ponašao pravu žustrinu i motivaciju kako bismo iza sebe ostavili taj šokantan poraz', ustvrdio je Talijan na klupi kluba s Rujevice.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo pak na Kvarner stiže iscijeđen od brojnih utakmica. Između ostalih i onih u Ligi prvaka, a koje su bile posebno iscrpljujuće. S time što dio igrača Modre momčadi neće imati vremena za odmor, jer putuju na SP u Katar. Evo kako je Dinamov trener Ante Čačić najavio ovaj ogled.

'To je derbi bez obzira na stanje na ljestvici, Rijeka je na svom terenu protiv svakog suparnika vrlo ozbiljna, a mi se, s druge strane, moramo usredotočiti na naše ambicije i obaveze, dakle da zadržimo suverenu poziciju na vrhu ljestvice. Čeka nas ranjeni suparnik koji je dosad odigrao polusezonu ispod očekivanja, ali to ne znači puno uoči ovakve utakmice jer Dinamo je nadahnuće za svakog suparnika pa tako i Rijeku. Ona ima dobre pojedince i znamo da nas ne očekuje lagani zadatak. Ipak, mislim da se najviše pita nas. Moramo utakmicu shvatiti onako kako smo to činili gotovo cijelu polusezonu, dakle od prvog trenutka biti dovoljno motivirani, agresivni, koncentrirani, a kad je tako, tada Dinamova kvaliteta dolazi do izražaja i mora donijeti dobar rezultat', istaknuo je trener Čačić.

  • +11
NK Dinamo - NK Šibenik, SuperSport HNL, 6.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Dvoboj protiv Rijeke bit će mu 30. nastup. Svi ostali klubovi u Ligi prvaka odigrali su u prosjeku 21 utakmicu u istom razdoblju.

'Stalno smo isticali taj naporan ritam i raspored, vrlo rano smo krenuli u natjecanje i zato imamo tih, uvjetno rečeno, devet utakmica više. Nije to bilo lako izgurati, ali nadam se da ćemo i ovu utakmicu odigrati na zadovoljavajući način', dodao je Dinamov trener, te za kraj otkrio i kojih igrača neće biti u kadru za ovu utakmicu.

'Kapetan Arijan Ademi ima problema s bedrenim mišićem i ovom prilikom ćemo ga poštedjeti. Nakon zadnjeg treninga vidjet ćemo kakvo je stanje s ozljedom Martina Baturine. Od ranije su zbog istog razloga izvan pogona Emir Dilaver i Boško Šutalo'.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
Standings provided by Sofascore