Bomba sa Šubićevca

Šibenik doveo veznjaka milanskog Intera; Francuz iz redova prvaka Italije podijelio prve dojmove o Hrvatskoj i najavio velike stvari s novim klubom

20.08.2021 u 18:06

Bionic
Reading

Mladi veznjak Christopher Attys novi je član NK Šibenika u koji je stigao na posudbu iz milanskog Intera

Hrvatski Telekom Prva liga postala je bogatija za igrača milanskog Intera. Šibenik je od talijanskog prvaka posudio 20-godišnjeg centralnog veznog s francuskim i haićenskim državljanstvom Christophera Attysa. Mladi veznjak je u Inter stigao prije tri godine, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u SPAL-u u kojem je igrao za mladu momčad u Primaveri.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Za naš je jako pozitivno da u klub dolaze igrači Intera ili Reala. Znate, Attys je mlad momak i nerealno je očekivati da će dati 10 ili 20 golova po sezoni i isto toliko asistencija. HT Prva liga je kvalitetna i nije lako bezbolno napraviti iskorak iz juniorskog u seniorski nogomet', rekao je trener Šibenika Mario Rosas za Šibenski pa dodao:

'No, dakleko od toga da nam neće pomoći. nemamo velik broj igrača, a Attys ima karakteristike defenzivnog veznog koji voli ići naprijed kad god je to moguće. On je 'box to box' igrač. Kada bih ga morao usporediti s nekim od poznatih igrača, to bi bio Francuz Patrick Vieira.'

Svoje prve dojmove je podijelio i sa Attys.

'Silno su mi koristili treninzi s prvom ekipom. Znam jako puno hrvatskih igrača, a najbolje Brozovića i Perišića. U Hrvatskoj sam prvi put, ali znam da je to nogometna zemlja. Velik uspjeh je to što ste igrali u filanu Svjetskog prvenstva s mojom Francuskom', rekao je Attys pa dodao:

'Šibenik je jako lijep grad iako nisam puno toga uspio vidjeti jer treniram dva puta dnevno kako bih što prije bio 100 posto spreman. Fokusiran sam na svaki idući trening. Željan sam igre i cilj mi je u Šibeniku napredovati, ali i pomoći klubu da ostvari dobar rezultat', zaključio je mladi veznjak.

Pogledajte još jednom najbolje golove 5. kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.