EUROPSKA LIGA

Šibenčani stigli do povijesnog trijumfa

08.07.2010 u 19:24

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika uspješno su prošli prvo pretkolo Europske lige. U uzvratnoj utakmici momčad sa Šubićevca svladala je svog domaćina Sliemu sa 3:0 i tako ostvarila svoju prvu pobjedu u Uefinim natjecanjima

Hrvatski predstavnik ipak nije dozvolio neugodno iznenađenje. Nakon 0:0 u Dugopolju u drugoj utakmici na Malti Šibenik je pokazao da je bolja momčad i zasluženo prošao u drugo pretkolo.

Od samog početka utakmice Karačićevi izabranici su kontrolirali igru i stvarali prilike pred vratima Szentpeterija. No u prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, prije svega zbog nepreciznosti šibenskih napadača, ali i vrlo dobrog domaćeg čuvara mreže.

U nastavku je pukao i bunker Maltežana. U samo devet minuta, sve je bilo riješeno. Prvo je u 64. pogodio Medvid, a u 73. i Jakoliš. Pet minuta kasnije, pocrvenio je igrač Slieme Azzopardi, a u 89. za gostujuću družinu u strijelce se upisao i Bulat. Tako su se šibenski igrači bez razloga pribojavali umjetne trave na terenu na kojem ih je ugostila Sliema.

U sljedećoj rundi Šibenčane, koji su domaćini u Dugopolju, očekuje jaki ciparski predstavnik Anorthosis (15. i 22. srpnja) koji je ne tako davno bio i sudionik skupina Lige prvaka, a tu se u natjecanje uključuje i vinkovačka Cibalia kojoj je suparnik sjevernoirski Clftonville.

Inače, Šibenčani mogu biti zadovoljni i s financijskog aspekta, jer im je prolaz donio oko 200 tisuća eura nagrade od Uefe.