ŠPANJOLSKA LIGA

Sevilla se spasila poraza na El Madrigalu u petoj minuti sudačke nadoknade; Ivan Rakitić zamijenjen u drugom dijelu

08.05.2022 u 18:28

Bionic
Reading

Ni u drugom nedjeljnom susretu 35. kola španjolske La Lige nije bilo pobjednika. Nogometaši Villarreala i Seville podijelili su bodove odigravši 1:1

Tvrda utakmica odlučena je u završnici, a umoran od ovotjednog polufinala Lige prvaka Villarreal je poveo pogotkom Argentinca Lo Celsa u 86. minuti. Vodio je domaćin sve do 95. minute kada je ipak primio pogodak. Nakon kornera, u gužvi domaćeg šesnaesterca, najbolje se snašao Kounde te je doslovno ugurao loptu u mrežu za konačni remi.

Sevilla je ostala na trećem mjestu ljestvice. Ima 65 bodova te još uvijek nije matematički osigurala plasman u Ligu prvaka iduće sezone (jedno od prva četiri mjesta na ljestvici). No, nije ni daleko od tog cilja. Ima sedam bodova više od gradskog rivala Betisa. Villarreal je ostao sedmi na ljestvici.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić počeo je utakmicu za Sevillu te je zamijenjen u 59. minuti.

  • +2
Villarreal - Sevilla, Primera, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: DOMENECH CASTELLO

Recimo kako su u prvom nedjeljnom ogledu Getafe i Rayo Vallecano odigrali 0:0. Potencijalnom pobjedom Getafe je mogao sebi osigurati daleko mirniju završnicu sezone te lagodniju borbu za ostankom u eliti. Ovaj bod nije donio željeni mir u tu momčad koja se nalazi na 15. mjestu ljestvice te je od opasne zone udaljena samo pet bodova.