četvrtak, 21 sat

Dinamo u sjajnom raspoloženju ide u Sevillu; Ademi se raspričao kao direktor, a Oršić je slikovit: Nisam u zatvoru da bih potonuo

15.02.2022 u 15:03

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u potpunosti su posvećeni četvrtku (21 sat, Arenasport, MAXtv) i gostovanju kod Seville, u play-offu za plasman u osminu finala Europske lige. Pred novinare su izašli trener Željko Kopić, glavni razigravač Arijan Ademi te, posljednjih tjedana, najopasniji igrač Modrih Mislav Oršić

Ako je suditi prema raspoloženju unutar Dinamove momčadi, dva dana prije utakmice, Modri u Sevillu odlaze pravog garda. Opušteni su, nasmiješeni i očito spremni napraviti još jedan veliki europski iskorak.

'Sevilla je momčad koja ima kvalitetu, igra jako kvalitetan nogomet. Ali kao i u svim utakmicama, naglašavam zadovoljstvo radom svoje momčadi, energijom, zajedništvom', rekao je na početku druženja s novinarima trener Modrih Željko Kopić.

Tko nije u kadru za utakmicu u Sevilli?

'Osim Perića, koji je ozlijeđen, Mišić ima tri žuta kartona, a svi ostali su spremni za utakmicu i u jako kvalitetnom momentu dočekujemo utakmicu. Andrić ide na put, nije ništa ozbiljnije, vidjet ćemo koliko će biti spreman za igru', potvrdio je trener, a onda otkrio možda i jedinu dvoboju što se tiče sastava. Odnosno, s kojim će napadačem napasti Sevillu, Andrićem ili Petkovićem.

Naime, upitno je bilo tko će dobiti priliku u napadu, ali nakon ovog odgovora, čini se da dilema ipak nema.

'Početnih 11? E to ćemo vidjeti kad utakmica krene. Računam na Petkovića, izrazio sam zadovoljstvo načinom na koji trenira. Imao je dosta peha, ali i bez njegovog učinka, koji nam je bitan, pokazali smo da možemo igrati kvalitetno. Svi koji su iznijeli do sada utakmice, pokazali su kvalitetu'.

Kopić ističe kako je Sevilla favorit, ali je Dinamo pokazao već da zna igrati u Europi.

'Poučeni dosadašnjim iskustvima i rezultatima Dinama, klub je pokazao da je ozbiljan faktor u europskom nogometu. Igramo protiv kvalitetnog protivnika. Sevilla je favorit, ali ne idemo na izlet. Imamo svoje ambicije, što se tiče načina igre, kvalitete i u konačnici rezultata'.

Kopić je priznao da je ovo najveća utakmica njegove trenerske karijere.

'U ovoj fazi moje karijere ovo mi je najveća utakmica. Trener sam Dinama, igram europsku utakmicu protiv Seville i zajedno sa svojim igračima želim da se prezentiramo na najbolji mogući način'.

S druge strane bit će bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, kojeg će trebati nekako zaustaviti. Doduše, Marca već dva dana piše kako je bivši hrvatski reprezentativac za ovu utakmicu otpao, iako nam je sâm Rakitić potvrdio da je spreman.

'Nećemo trčati po cijelom terenu za Rakitićem. On ima kvalitetu, znamo kako igra, što je donio Hrvatskoj i Sevilli, ali nema smisla pripremati utakmicu da se posvetiš samo jednom igraču. Moramo funkcionirati unutar momčadi i pokriti sve njihove jake strane'.

Kapetan Arijan Ademi ističe kako se Dinamo puno promijenio u odnosu na zadnji susret ova dva kluba prije šest godina. Tada su igrali u skupinama Lige prvaka.

'Dinamo se od tada dosta promijenio, naučio igrati takve utakmice. Siguran sam da možemo napraviti velike stvari i da se sa što boljim rezultatom vratimo kući'.

A onda se i Ademi osvrnuo na mogući nastup Brune Petkovića.

'Petković je možda najbolji igrač s kojim sam igrao u Dinamu. Dinamo je ekipa, momčad od 25 igrača, iskoči Oršić, pa Petko, netko treći, četvrti. Dinamo je prava momčad. Koliko nam fali Petko? Petković je fantastičan igrač koji potezom može riješiti utakmicu. Nedostaje nam, svakome bi nedostajao, ali drugi su ga nadomjestili i pokazali da su ozbiljni igrači. Sad sam počeo pričati kao direktor', rekao je raspoloženi Ademi.

Ima li ovaj susret poveznice s onim protiv Tottenhama?

'Slično je, kao prije svake utakmice, Genka, West Hama, Tottenhama. Sve su te utakmice u Europi nama bitne i važne. Želimo se pokazati u što boljem svjetlu. Prošle sezone nam je bilo lakše u prvenstvu? Pa nije, prošle sezone smo igrali protiv Tottenhama, bio je isti broj bodova s Osijekom. Fokusirani smo na oba natjecanja, moramo razmišljati samo o nama'.

A onda se novinarima obratio i Mislav Oršić, koji u zadnjih sedam utakmica ima i sedam postignutih golova.

'Svi smo jako dobro krenuli u ovu sezonu. Tri pobjede na početku, lakše nam je sada uoči Seville, imamo jako puno samopouzdanja', rekao je Oršić.

Mislav Oršić progovorio je o propalom transferu u Burnley.

'Brzo sam se oporavio, što ću. To je tako u nogometu. Događaju se takve stvari, transferi i nedolasci. Profesionalac sam, prihvatio sam to i dalje radim. Jesam li potonuo? Nisam u zatvoru da bih potonuo. Tu mi je lijepo, tu sam doma', rekao je i otkrio par riječi o načinu kako se suprotstaviti Sevilli te može li, nakon golova Tottenhamu i West Hamu zabiti i Španjolcima.

'Znao sam da će me dočekati to pitanje. Bitno je da budemo rastrčani i razigrani, nekad na gostovanjima nismo dovoljno mirni s loptom. Nadam se da ćemo biti mirni. Nisam gledao Sevillu, ne znam ništa o njima. Čekam sastanak sa stožerom'.