sigurno pamti i mandžukića

Okršaj Seville i Dinama sudi Talijan, a kojem je jedna utakmica hrvatske reprezentacije ostala u posebnoj uspomeni

15.02.2022 u 13:35

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i Seville doznali su ime suca koji će voditi njihov prvi ogled play-offa Europske lige u četvrtak (21 sat, Arenasport, MAXtv) na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan. Bit će to Talijan Marco Guida (40).

Utakmicu će voditi talijanska šestorka koju predvodi Marco Guida. Pomoćni suci su Filippo Meli i Giorgio Peretti, četvrti sudac je Luca Pairetto, VAR sudac je Paolo Valeri, a AVAR Daniele Doveri.

Guida je na FIFA-inoj listi od 2014. godine, a trenutačno se nalazi u prvoj kategoriji UEFA-inih sudaca, iznad koje postoji još i Elitna kategorija. Dodajmo, kako se u Prvoj kategoriji nalazi ukupno 57 sudaca među kojima i hrvatska trojka Ivan Bebek, Fran Jović i Duje Strukan.

Guida je do sada dva puta sudio hrvatskim klubovima. Prije pet godina je vodio ogled Osijeka i Luzerna u 2. pretkolu Europske lige u kojem je Osijek slavio sa 2:0, a u srpnju 2015. je u 2. pretkolu Europske lige sudio na utakmici između Aberdeena i Rijeke koja je završila 2:2.

Sudio je i prijateljsku utakmicu između Hrvatske i Cipra u Puli u rujnu 2014. Naši su reprezentativci tada slavili s dva gola Marija Mandžukića (18, 58), a Talijanu je to bila prva utakmica na reprezentativnom nivou.

Dinamo je plasman u play-off Europske lige izborio osvojivši drugo mjesto u skupini H iza West Hama, koji je izborio direktan plasman u osminu finala, dok je Sevilla bila treća u skupini G Lige prvaka iza Lillea i RB Salzburga.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.