LYON SLAVIO PROTIV BRESTA

Šest golova u zadnjih pola sata, a pobjednički u 15. minuti nadoknade

14.04.2024 u 23:45

Bionic
Reading

U utakmici 29. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio Brest sa 4:3, a pobjednički pogodak domaćin je zabio u 15. minuti nadoknade.

Sjajnu utakmicu odigrali su Lyon i Brest, posebice 'ludih' posljednjih pola sata susreta tijekom kojih je palo čak šest golova.

Domaćin je poveo, Brest je u drugom dijelu okrenuo rezultat s tri gola u nizu, no Lavovi su uzvratili s tri gola za važnu pobjedu s kojom su se približili poziciji koja vodi u Europu.

Za Lyon su golove zabili Corentin Tolisso (18), Alexandre Lacazette (70), Nicolas Tagliafico (79), te Ashley Maitland-Niles (90+16-11m), dok su za Brest strijelci bili Steve Mounie (60) i Romain Del Castillo (64, 67).

Od 87. minute oba su sastava igrala s igračem manje, zbog međusobnog koškanja kod domaćina je isključen Tagliafico, a na suprotnoj strani Pierre Lees-Melou.

Sudac Mathieu Vernice je produžio utakmicu za osam minuta, a kada je u sedmoj minuti nadoknade dosudio kazneni udarac, došlo je do nove gužbe između igrača, ali uz teren, pa se sve odužilo za još čak devet minuta.

U nedjelju su odigrana još dvije utakmice. Nantes je na gostovanju pobijedio Le Havre sa 1:0, a gol odluke je zabio Kader Bamba u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Clermont i Montpellier su odigrali 1:1. Muhamed Cham je doveo domaćine u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela iz kaznenog udarca, a izjednačio je Tanguy Coulibaly u 56. minuti.

Posljednja tri ogleda na rasporedu su u srijedu, a igrat će Lorient - PSG, Monaco - Lille, te Marseille - Nica.