SERIE A

Inter sve bliži naslovu, a potvrditi ga može idućeg vikenda u gradskom derbiju

14.04.2024 u 23:25

Bionic
Reading

Nogometaši Intera napravili su još jedan korak prema osvajanju 20. naslova talijanskog prvaka nakon što su u utakmici 32. kola Serie A odigrali 2:2 protiv Cagliarija.

Inter šest kola prije kraja prvenstva ima velikih 14 bodova više od Milana i u idućem kolu u velikom gradskom derbiju može osvojiti 'scudetto'.

Inter je vodio 1:0 i 2:1, ali je Cagliari oba puta izjednačio, a potom u sudačkoj nadoknadi promašio veliku priliku za sva tri boda.

Domaćin je poveo u 12. minuti golom Marcusa Thurama, izjednačio je Eldor Šomurodov u 64. minuti, da bi Hakan Calhanagolu u 74. minuti iz kaznenog udarca doveo Inter u novu prednost. Devet minuta kasnije Nicolas Viola je izjednačio, a potom u sudačkoj nadoknadi promašio zicer za pobjedu.

Podjelom bodova je završio i ogled između Sassuola i Milana, na koncu je bilo 3:3.

Domaćin je imao 2:0 i 3:1 i bio je na korak do važne pobjede u borbi za prvoligaški spas, ali su Rossoneri uspjeli iščupati bod.

Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Andrea Pinamontija, a smo šest minuta kasnije Armand Lauriente je povećao na 2:0. Rafael Leao je smanjio u 20. minuti, no Lauriente je u 53. minuti svojim drugim golom na utakmici povisio na 3:1. Luka Jović je u 59. minuti vratio goste u život, a konačnih 3:3 postavio je Noah Okafor u 84. minuti.

Hratski reprezentativac Martin Erlić je odigrao cijeli susret za Empoli.

U prvom nedjeljnom susretu aktualni prvak Napoli odigrao je pred svojom publikom 2:2 s Frosinoneom.

Napoli je dva puta vodio zahvaljujući Matteu Politanu (16) i Victoru Osimhenu (63), ali je Walid Cheddira, talijansko-marokanski napadač, kojeg je Napoli posudio Frosinoneu, dva puta bio strijelac (50, 73).

Stvari bi bile još gore za Napuljce da jedanaesterac u 30. minuti nije promašio igrač gostiju Matias Soule.

U nedjelu je igrana utakmica između Udinesea i Rome koja je prekinuta u 72. minuti nakon što se gostujući igrač Evan Ndicka (24) srušio na teren s bolovima u prsima.

Liječnička služba je odmah utrčala na teren, nosili su i defibrilator, ali nije korišten. Bjelokošćanin je iznesen na nosilima pri svijesti i odmah je prevezen u lokalnu bolnicu, a utakmica je prekinuta. Talijanski mediji prenose kako su pretrage isključile srčani udar. Vjeruje se da je Ndicka ranije tijekom utakmice dobio udarac u prsa, a modrica je izazvala poteškoće s disanjem. Međutim, ostat će u bolnici preko noći na promatranju.

U trenutku prekida rezultat je bio 1:1. Roberto Pereyra je doveo Udinese u vodstvo u 23. minuti, a izjednačio je Romelu Lukaku u 64. minuti. Antonio Tikvić nije nastupio za Udinese.

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Fiorentina i Genoa, te Atalanta - Verona.