ZA NASLOV IGRAČA GODINE

Šest Barcinih kontra šest Engleza

17.08.2009 u 17:55

Bionic
Reading

Među 12 nogometaša koji su zaslužili UEFA-ine nominacije u izboru za najbolje igrače Lige prvaka za prošlu sezonu nalazi se čak šest članova Barcelone koja je i osvojila naslov europskog prvaka

Barcelona ima nominirane igrače u svakoj kategoriji, tako je među trojicu vratara kandidiranih za nagradu namijenjenu najboljem čuvaru mreže Victor Valdes, među trojicom najboljih braniča je Gerard Pique, dok u vezi i napadu Barcelona ima po dvojicu nominiranih, Xavija Hernandeza i Andresa Iniestu u vezi, te Lionela Messija i Samuela Eto'oa, koji je u međuvremenu prešao u milanski Inter, u napadu.

Preostalih šest nominacija zaslužili su igrači koji su prošle sezone branili boje engleskih klubova.

Manchester United ima tri nominirana igrača, vratara Edwina van der Sara, braniča Nemanju Vidić i napadača Cristiana Ronalda, koji je preselio u madridski Real, Chelsea dvojicu, vratara Petra Čecha i braniča Johna Terryja, a Liverpool jednoga, kapetana Stevena Gerrarda za najboljeg veznjaka.

U izboru sudjeluje 16 trenera koji su vodili svoje klubove do osmine finala prošlosezonske Lige prvaka, a dobitnici nagrada bit će proglašeni tijekom ždrijeba skupina za ovosezonsku Ligu prvaka koji je na rasporedu u Monte Carlu 27. kolovoza.

NOMINACIJE
VRATARI: Petr Čech (Chelsea), Victor Valdes (Barcelona), Edwin van der Sar (Manchester United)
BRANIČI: Gerard Pique (Barcelona), John Terry (Chelsea), Nemanja Vidić (Manchester United)
VEZNJACI: Steven Gerrard (Liverpool), Xavi Hernandez i Andres Iniesta (oba Barcelona)
NAPADAČI: Samuel Eto'o i Lionel Messi (oba Barcelona), Cristiano Ronaldo (Manchester United)