SUPERKOMBINACIJA

Senzacionalno - Natko Zrnčić-Dim na postolju u Wengenu!

17.01.2014 u 15:26

Bionic
Reading

Nakon što je Ivica Kostelić haklao vrata nakon prvog prolaza slalomske vožnje, Natko Zrnčić-Dim napravio je veliki pothvat te je na kraju zauzeo sjajno treće mjesto u superkombinaciji Wengena. Pobjeda je pripala Ligetyju a Pinturault je bio drugi

Hrvatski skijaš natko ZrnčićDim najveće je iznenađenje današnje super-kombinacije u Wengenu. Nažalost, dojam je pokvario tek Ivica Kostelić, koji je još u prvoj vožnji, a ovog je puta to bio slalom, haklao vrata nakon prvog prolaznog vremena.

Natku je ovo peto pobjedničko postolje u karijeri ali i dokaz da u ovoj kombinaciji i on može napraviti nešo na olimpijskim igrama u Sočiju.

Natko je odlično odradio prvu ovosezonsku super-kombinaciju Svjetskog skijaškog kupa, koja se vozila u Wengenu. Poslije jedne slalomske vožnje i spusta Zrnčić-Dim se smjestio na trećem mjestu, te je osvojio prve (njih 60) ovosezonske bodove. Bolji su od hrvatskog skijaša bila samo dva ugledna imena Svjetskog kupa, Amerikanac Ted Ligety i Francuz Alexis Pinturault.

Ovom prilikom se prvo vozio slalom (ne kao uvijek dosad spust), te je Zrnčić-Dim ostvario treće vrijeme. Na toj je poziciji ostao i poslije spusta. Svoje prvo mjesto, pak, nije obranio Pinturault, već mu je sam tron oteo Ted Ligety koji je nakon spusta ukupno skupio samo 22 stotinke prednosti u odnosu na Francuza.

Među najboljom petoricom su se još ugurali Talijan Sandro Viletta i Norvežanin Aksel Lund Svindal, nanovo vodeći u Svjetskom kupu.

Svjetski kup u Wengenu, super-kombinacija:

1. Ted Ligety (SAD) 2:44.74
2. Alexis Pinturault (Fra) +0.22
3. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.08
4. Sandro Viletta (Ita) +1.38
5. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.48
...
9. Bode Miller (SAD) +2.15...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 697 bodova
2. Marcel Hirscher (Aut) 675
3. Ted Ligety (SAD) 433
4. Alexis Pinturault (Fra) 406
...
39. Ivica Kostelić (Hrv) 124
...
60. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 60