POTVRDIO MEDVJEDEV

Senzacionalno: Medveščak ulazi u KHL!

16.09.2012 u 08:50

Bionic
Reading

Ono što se prije nekoliko godina činilo kao nedostižan san sada je postala realnost. Naime od slijedeće sezone Medveščak će se natjecati u ruskoj KHL ligi koja je nakon NHL-a najjača hokejaška liga svijeta

Predsjednik KHL-a Aleksander Medvjedev izjavio je u subotu u Puli kako je gotovo sigurno da će zagrebački Medveščak uskoro, možda već iduće sezone, zaigrati u toj najjačoj europskoj ligi hokeja na ledu.

'S gotovo 95 postotonom vjerojatnošću Medveščak će se iduće sezone pridružiti KHL-u. Ozbiljno s njim računamo', rekao je Medvjedev nakon utakmice veterana Medveščaka i ruskog Gazpromexporta kojom je u pulskoj Areni nastavljen hokejski spektakl 'Arena Ice Fever Pula MMXII'.

Medvjedev, kojemu je ovo već drugi posjet Hrvatskoj u posljednjih pola godine vezan uz Medveščak i hokej, kazao je kako su pronađeni neki sponzori koji će pripomoći da se projekt Medveščaka u KHL-u i ostvari.

'Sponzori su spremni, a ugovor o sudjelovanju zagrebačkog kluba u KHL-u bio bi potpisan na tri godine', rekao je Medvjedev koji je ujedno i drugi čovjek ruskog naftnog giganta Gazproma za čiju veteransku hokejsku momčad je u puskoj Areni i zaigrao.

Dodao je kako bi realan budžet Medveščaka koji bi mu omogućio sudjelovanje u drugoj najjačoj ligi na svijetu iza NHL-a trebao iznositi oko 10 milijuna eura.

I predsjednik Medveščaka Damir Gojanović potvrdio je da je povijesni dogovor o pristupanju hrvatskog kluba ruskoj ligi više nego izgledan.

'Ispunjavamo gotovo sve uvjete. Imamo Dom sportova čiju Ledenu dvoranu s kapacitetom od 7000 ljudi treba samo osvježiti, a tu je i Arena s čak 16.000 posjetitelja. Sad kad se pojavila mogućnost ulaska sponzora pojavila se šansa koja se mora iskoristiti', rekao je Gojanović.

Na pitanje koji je Medvjedevov interes u pristupanju Medvjeda KHL-u Gojanović je kazao da ne postoji nikakav poseban interes. 'Medvjedev jednostavno obožava Hrvatsku, tu ljetuje godinama i kada je čuo da u njoj postoji hokej oduševio se', rekao je.

Također je kazao kako Medveščak ne misli napuštati regionalnu EBEL ligu u koju je ušao prije tri godine, a za koju se izrazio izrazito pohvalno. 'U EBEL-u bi igrala druga momčad Medveščaka s mlađim igračima željnjim potvrđivanja', rekao je Gojanović.