LIGE PETICE

Senzacionalni Southampton na vrhu Premiershipa; Sassuolo propustio maknuti s prvog mjesta AC Milan

06.11.2020 u 23:27

Bionic
Reading

U Ligama petice odigrano je nekoliko utakmica, a izdvajamo kako u Premiershipu i dalje sjajno igraju nogometaši Southamptona

Nogometaši Southamptona ostvarili su petu pobjedu u posljednjih šest prvenstvenih utakmica, svladavši u 8. kolu Premier lige na svom terenu Newcastle sa 2:0 i time preuzeli vodeću poziciju na ljestvici.

Che Adams je u 7. minuti postigao vodeći pogodak za 'svece', a konačnih 2:0 postavio je Škot Stuart Armstrong u 82. minuti.

Southampton je na vrhu sa 16 bodova, koliko ima i do večeras vodeći Liverpool, uz utakmicu manje i lošiju gol-razliku. Treći je Leicester sa 15 bodova, dok je Newcastle ostao na 11 bodova i na 11. poziciji.

U prvoj utakmici 8. kola Brighton i Burnley su odigrali bez pogodaka. Osvojenim bodom se Burnley pomaknuo sa zadnjeg na predzadnje mjesto sa dva boda, dok Brighton sa šest bodova drži 16. poziciju.

U subotu će biti odigrane četiri utakmice 8. kola u kojima se sastaju: Everton - Manchester United (13.30 sati), Crystal Palace - Leeds (16.00), Chelsea - Sheffield United (18.30) i West Ham - Fulham (21.00).

U prvoj utakmici 9. kola španjolske La Lige Elche i Celta Vigo su odigrali 1:1. Elche je prvi došao do pogotka, već u 4. minuti, kad je Fidel realizirao kazneni udarac. Celta je do izjednačenja stigla u 41. minuti, kad je Santi Mina preciznim, ali ne pretjerano snažnim udarcem s dvadesetak metara iznenadio domaćeg vratara Badiju.

Elche je sa 11 bodova na devetom mjestu, a Celta Vigo je sa sedam bodova na 17. poziciji. Na ljestvici vodi Real Sociedad sa 17 bodova, jednim više od Real Madrida, ali aktualni prvak ima utakmicu manje.

U subotu su na rasporedu četiri utakmice, a sastaju se: Huesca - Eibar (14.00 sati), Barcelona - Betis (16.15), Sevilla - Osasuna (18.30) i Atletico Madrid - Cadiz (21.00).

U prvom dvoboju 10. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je slavio sa 1:0 na gostovanju kod Strasbourga. Pobjednički pogodak za goste postigao je Sanson u 72. minuti snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za pobjednike.

Marseille je trećom uzastopnom pobjedom došao do 18 bodova i četvrtog mjesta, a za vodećim PSG-om zaostaje samo tri boda. Strasbourg je doživio četvrti poraz u posljednjih pet nastupa i sa šest bodova je na predzadnjem, 19. mjestu.

U subotu će biti odigrane dvije utakmice: Bordeaux - Montpellier (17.00 sati) i PSG - Rennes (21.00).

Momčadi Sassuola i Udinesea odigrali su utakmicu bez golova na početku sedmog kola talijanskog nogometnog prvenstva.

U prilično nesadržajnoj utakmici domaća momčad je propustila privremeno zasjesti na vrh ljestvice Serie A, za što joj je trebala pobjeda. Ovako je Sassuolo sa 15 bodova ostao na drugom mjestu s bodom manje od vodećeg Milana. Udinese je sa četiri boda na predzadnjem, 19. mjestu.

U subotu su na rasporedu tri utakmice, a igrat će: Cagliari - Sampdoria (15.00 sati), Benevento - Spezia (18.00) i Parma - Fiorentina (20.45).

U prvoj utakmici 7. kola njemačkog nogometnog prvenstva Werder i Koeln su u Bremenu odigrali 1:1.

Gosti su poveli u 67. minuti kad je domaći kapetan, finski branič Niklad Moisander nespretno reagirao na ubačaj i skrenuo loptu u Werderovu mrežu. Domaća momčad je do izjednačenja stigla u 82. minuti iz kaznenog udarca, a siguran realizator bio je Leonardo Bittencourt.

Werder je četvrtim ovosezonskim remijem došao do 10 bodova i privremeno skočio na sedmo mjesto, dok je Koeln s tri boda ostao na 16. poziciji.

Vodeći Bayern ima 15 bodova, koliko i drugoplasirana Borussia Dortmund. Upravo će ove dvije momčadi na Signal Iduna Parku odigrati derbi 7. kola u subotnjem terminu od 18.30 sati. Prije toga će biti odigrano još pet utakmica u terminu od 15.30 sati, a sastaju se: Augsburg - Hertha, Mainz - Schalke, RB Leipzig - Freiburg, Stuttgart - Eintracht i Union Berlin - Arminia.