HRVAT U ELFU

Senzacionalna vijest koja je šokirala Dalića i Šukera; bivši igrač Dinama, koji briljira u Stuttgartu, dobio državljanstvo Njemačke i izbornik Löw želi ga već na Euru!

07.05.2021 u 14:01

Bionic
Reading

Iako u prvi tren zvuči kao nemoguća misija čini se kako bi jedan hrvatski nogometaš, koji je stasao u zagrebačkom Dinamu, uskoro mogao zaigrati za reprezentaciju Njemačku

Ako su informacije iz Njemačke točne nije nemoguće da 23-godišnji lijevi bek Borna Sosa, koji je od 2018. član Stuttgarta, zaigra na predstojećem Euru za Njemačku.

Vijest zaista zvuči senzacionalno, ali čini se kako sve ide u tom smjeru. Naime, Sosa je nedavno dobio njemačko državljanstvo, a doznaje se kako ga je već i kontaktirao direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff.

Od prije je poznato kako je Borna Sosa bio na širem popisu Hrvatske uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018., a također je znakoviti da dosad nije odigrao niti jednu utakmicu za A selekciju. Stoga, prema Fifinim pravilima može slobodno igrati za bilo koju drugu A selekciju.

Njemački mediji tako doznaju da izbornik Joachim Löw i njegovi suradnici duže vrijeme prate Sosu – koji je ove sezone u Bundesligi za Stuttgarta upisao čak deset asistencija - i znaju da mu je majka rođena u Berlinu čime se ubrzao postupak vađenja njemačkog državljanstva.

Obzirom na problem s igračima na lijevoj strani pojavila se informacija kako Löw ozbiljno razmišlja pozvati Sosu na pripreme uči Eura.

Iako zvuči pomalo nevjerojatno, ispada kako je Sosa zanimljiviji njemačkoj reprezentaciji nego hrvatskoj.

Da se nešto veliko kuha potvrdio je i njemački Bild koji je objavio da se Sosa nalazi na širem popisu njemačke reprezentacije od 32 igrača.

'Pratimo ga duže vrijeme. Vjerujemo da bi uskoro mogao postati njemački reprezentativac', izjavio je za Bild direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff.

No, ostaje za vidjeti što će nakon ove vijesti napraviti hrvatski izbornik Zlatko Dalić i predsjednik Davor Šuker. Nema sumnje kako su nakon ove vijesati u šoku i moraju hitno nešto povući ili će nadareni lijevi bek zauvijek biti izgubljen za hrvatsku reprezentaciju…