DINAMO II UVJERLJIV

Senegalac Badji oduševio brzim hat-trick; zaigrali Gonçalo i Ibañez

15.09.2014 u 09:35

Bionic
Reading

Druga momčad zagrebačkog Dinama nadigrala je u sklopu 3. kola zapadne skupine Treće HNL Vrapče sa 8:0, a junak utakmice bio je Badara Badji koji je za svega 45 minuta zabio hat-trick

Endri Çekiçi otvorio je i zatvorio utakmicu na Hitrec-Kacianu. U 12. je minuti pogodio za 1:0, a u 90. za konačnih - 8:0! Prvo ime i ovaj je put, međutim, bio 20-godišnji Senegalac Badara Badji, koji je, nakon hat-tricka u prvome poluvremenu, morao napustiti travnjak zbog ozljede. Plavi su, dakle, u 3. kolu zapadne skupine Treće HNL na mlazni pogon protutnjili pored Vrapča, jedine momčadi koja u prva dva kola nije primila nijedan pogodak. Sad su, eto, sve nadoknadili.

Štoviše, Dinamo II na ovoj je utakmici, uz osam postignutih golova, čak triput uzdrmao i vratnicu: dvaput Borna Miklić i jednom Matija Fintić

I ovaj smo put gledali maestralnoga senegalskog napadača Badaru Badjija. U prošlom je kolu, uz četiri pogotka i jednu asistenciju, 'razmontirao' drugu momčad Istre 1961 u Puli u pobjedi sa 5:0, a sad je dometnuo hat-trick, i to za samo - jedno poluvrijeme. Nažalost, na isteku je prvoga dijela osjetio snažnu bol u mišiću i nije mogao nastaviti igru. Detalje oko ozljede doznat ćemo ovih dana nakon liječničkih prelega...

'Nitko me nije udario na utakmici, nije to bio nikakav duel. Odjednom sam osjetio bol u mišiću. Problem je što sam u to mjesto dobio udarac dan prije na treningu. Još ništa ne mogu reći oko povratka na teren. Znat ću tek nakon liječničkih pregleda', kazao je nakon utakmice Badji.

Kako god, s ovim je hat-trickom uvjerljivo prvi strijelac Treće HNL: u tri nastupa (ili preciznije: dva i pol) zabio je osam golova! Pritom je, dakle, i Dinamo II čvrsto zgrabio vrh ljestvice sa svih devet bodova, i to uz dojmljivo razliku pogodaka, čak plus 15 (17:2). Dinamo II prosječno, dakle, zabija 5,6 (?!) golova po utakmici!

U drugom su dijelu glavnu riječ vodili Tibor Halilović i Çekiçi. Halilović je s dva pogotka, u 67. i 71. minuti, povisio vodstvo na 7:0. Prvo je, nakon Borasova prodora po desnoj strani, natrčao na povratnu loptu i bez problema pogodio mrežu. Samo četiri minute kasnije efektnim je udarcem sa 25 metara poslao loptu neobranjivo pod prečku za 7:0! "Rolicom" mu je asistirao Çekiçi, koji je, dakle, u završnim sekundama utakmice glavom zabio i osmi Dinamov pogodak.

Maksimirski su nogometaši mrežu žutih načeli još u 12. minuti kad je Badji oteo loptu na sredini terena, a u nastavku akcije, preko Borasa i Gonçala, Çekiçi udarcem sa 18 metara iskosa s desne strane pogodio suprotni kut. Samo dvije i pol minute kasnije Badji je "izniknuo iz trave", razgrnuo suparničlku obranu i glavom sa pet metara, nakon Fiolićeva ubačaja iz kuta poslao loptu u mrežu. Maksimirski je Senegalac u 30. minuti povisio na 3:0. Almir Bekić projurio je lijevom stranom, zavrnuo u sredinu gdje je natrčao Badji i glavom zakucao loptu u mrežu.

Zadnja su dva pogotka u prvom poluvremenu zabili unutar jedne minute. Fiolić je proigrao Çekiçija koji je sjajnom povratnom loptom pronašao Badjija, a ovaj snažnim udarcem pogodio za 4:0. Uslijedio je Ibañezov prodor po lijevoj strani i efektan lob za 5:0! Ubrzo nakon toga Badji je zbog ozljede napustio travnjak.

Plave su ovom prilikom pojačala i trojica regruta iz udarne Dinamove momčadi: Gonçalo, Luis Ibañez i Ivan Boras.

Treća HNL, skupina Zapad, 3. kolo

DINAMO II - VRAPČE 8:0

Stadion Maksimir, igralište Hitrec-Kacian

DINAMO II: 22-Mikulić - 23-Boras, 13-Capan, 6-N.Taravel (69. 2-Džijan), 11-Bekić - 7-Gonçalo, 14-Halilović; 10-Çekiçi , 19-Fiolić, 3-Ibañez (59. 15-Fintić) - 18-Badji (46. 9-Miklić)

VRAPČE: 12-Cingulin - 2-Trupec (68. 22-Ranogajec), 4-Miloš, 21-Vrbat, 3-Rihtar - 8-Galešić, 7-Halužan; 11-Gorgiev (51. 19-Gluhalić), 17-Mohač, 10-Panza (49. 9-Pejović) - 14-Čolaki

SUDAC: Davcor Bertol (Zagreb), GLEDATELJA: 300

STRIJELCI: 1:0 Çekiçi (12.), 2:0 Badji (15.), 3:0 Badji (30.), 4:0 Badji (40.), 5:0 Ibañez (41.), 6:0 Halilović (67.), 7:0 Halilović (71.), 8:0 Çekiçi (90.)

ŽUTI KARTONI: N. Taravel, Boras, Panza