BRAVO!

Seligmanu srebro na Svjetskom kupu u Parizu

11.04.2010 u 19:58

Bionic
Reading

Robert Seligman osvojio je drugo mjesto na konju s hvataljkama u Parizu na dosad najjačem turniru Svjetskoga gimnastičkog kupa. Naš drugi predstavnik koji je ušao u finale Tomislav Marković na kraju je zauzeo peto mjesto na parteru

U Bercyju je pred deset tisuća gledatelja nastupilo ukupno šest hrvatskih gimnastičara. Mario Možnik, Marko Brez, Tijana Tkalčec i Tina Erceg nisu se uspjeli plasirati u finale.

Seligman je u finalu konja s hvataljkama osvojio srebro sa 15,425 bodova iza Francuza Cyrila Tommasonea (15,650). Domaći je predstavnik bio najbolji i u kvalifikacijama, u kojima je Seligman također bio drugi. Broncu je izborio Rus Andrej Perevoznikov (15,100).

'Bilo je dobro, ugodno sam se osjećao. Prije početka bilo je nekih problema, ali kada sam ušao u punu dvoranu sve sam zaboravio', rekao je Seligman.

Marković je u kvalifikacijama partera bio četvrti, a finalni je nastup završio na petome mjestu sa 14,950 bodova. Zlato je osvojio Brazilac Diego Hipolito (1,775), srebro Grk Eleftherios Kosmidis (15,325), a broncu Francuz GaelDa Silva (15.125).


Odlična je to najava pred Europsko prvenstvo u Birminghamu koje će se održati od 21. do 25. travnja.

U Bercyju je nastupilo ukupno šest hrvatskih gimnastičara. Mario Možnik, Marko Brez, Tijana Tkalčec i Tina Erceg nisu se uspjeli plasirati u finala.