NEMORALNA PONUDA

Šeikovi milijuni iskušenje za Dinamo i Mamića

19.11.2012 u 20:01

Bionic
Reading

Alen Halilović mogao bi već ove sezone napustiti Dinamo. Veliki klubovi krenuli su u lov na 'modrog' dragulja, a kako sada stvari stoje, kao najozbiljniji kupac spominje se Manchester City

Zdravko Mamić i Dinamo uskoro bi se mogli naći u novom velikom iskušenju. Mnogo puta su u Maksimirskoj 128 podlegli ponudama za svoje zvijezde, a uskoro se očekuje nova iz kategorije 'nemoralnih'.

Naime, Manchester City je ozbiljno zagrizao za 16-godišnjeg Dinamovog veznjaka Alena Halilovića koji bi se mogao ovu zimu ili sljedeće ljeto preseliti u Premiership. Navodno bi se delegacija s Otoka u Zagrebu trebala pojaviti ovog ili sljedećeg tjedna.

Još prije zanimanje za Halilovića pokazali su Real Madrid i Manchester United, pa je jasno kako će ponuda za talentiranog Dinamovog tinejdžera od šeika biti jedna od onih koje se ne mogu odbiti. Pogotovo ako se zna kakva je situacija sa sponzorima u Hrvatskoj i kako Dinamo isključivo živi od prodaje igrača i UEFA-inih novčanih nagrada.

'Što ako netko dođe i kaže evo vam 20 milijuna eura za Halilovića ili Kovačića? A dečkima još kaže kako će imati dva milijuna eura godišnje? Ili više… Kako ćete ih zaustaviti?' pitao se Čačić za SN.

Nažalost, to je surova i neizbježna realnost, a ukoliko do transfera dođe, Halilović bi mogao postati prvi 'kapitalac' koji je iz Maksimira otišao još kao tinejdžer. Naime, najunosnije Dinamove prodaje (Modrić, Mandžukić, Lovren, Ćorluka, Eduardo) događale su se nakon što su igrači već prešli 20 godina te su odigrali nekoliko pravih seniorskih sezona u 'modrom' dresu.