zagrljaj?

Zaslužuje li ovaj Livakovićev potez da ga se stavi uz bok Livaji i Leki?

17.07.2023 u 06:28

Bionic
Reading

Na utakmici SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka svu medijsku pozornost svojim ponašanjem pobrao je trener Hajduka Ivan Leko.

Mediji su objavili kako je nemili događaj, koji je prethodio Lekinom isključenju, u zapisniku opisao sudac susreta Dario Bel i raspalili po treneru Bilih. Gnjusno je čitati što je izgovorio, a kamoli slušati kada je upućeno tebi.

Istovremeno nije poznato što je toliko razljutilo hrvatskog reprezentativnog golmana, još uvijek igrača Dinama, Dominika Livakovića da je krenuo u obračun s igračem Hajduka Emiroma Sahitijem.

  • +4
Dominik Livaković i Emir Sahiti, incident na utakmici SuperSport Superkupa Dinamo - Hajduk, 15.7.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Silno motivirani Livaković, ili nervozni jer nikako ne može dočekati zeleno svjetlo da napusti Dinamo, je u 81. minuti SuperSport Superkupa krenuo u obračun sa Sahitijem. Ovaj ga je dočekao tako da su se sudarili prsima, a potom se uzmicao dok ga je Livaković rukama krenuo hvatati za vrat. Obojica su dobila žuti karton. Ako je ovo hvatanje za vrat, onda je to za isključenje, pa se mnogi pitaju zašto golman Dinama nije pocrvenio.

Fotografije sugeriraju da je Livaković protivnika uhvatio za vrat. Upravo je jednu od tih fotografija Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius postavio na svom je Instagram profilu i napisao: 'Ovo nije kraj! Zapravo, mogao bi biti znak nečega novog.'

Javnost će sa zanimanjem pratiti reakciju i odluku komisije, jer bilo hvatanje za vrat ili ne, ponašanje Livakovića se ni po čemu nije razlikovalo od medijski obilježenih Marka Livaje, zbog 'slučaja megafon', i Ivana Leke, zbog salve uvreda sucu Dariju Belu. Ako je prema zaslugama, neka bude svima isto... Ili ćemo povlačiti liniju kao kod zaleđa i koristiti VAR sustav ne bi li zaključili je li se kapetan Dinama ponio sportski ili nije?